středa 31. května 2023

radikalizace po Česku?

ilustrační foto

Dnes si sem odkládám něco pro sebe, co mi přijde hodně důležité. Jako bychom byli kousek od anarchie. Včera jsem zahlédla všude články o útočení na soud v Praze, říkám mého muži: panebože, co to je za lidi, co podporují Peterkovou?!
Když jsem četla její poplašné zprávy v době covidu, které nebyly pravdivé a ani podložené nějakými důkazy, nevěděla jsem, že je to původně novinářka. O to mi přijde její jednání horší. 
Odkládám si sem komentář z Reflexu, se kterým souzním. Pokud chcete, čtěte, ale chtěla jsem si sem informace odložit pro sebe.
Dnes tedy berte můj příspěvek na blogu jako můj deník. 
Mějte pohodové dny.


Výňatek z článku:
Dav rozezlených lidí v úterý vylomil dveře do jednací místnosti na Obvodním soudu pro Prahu 4 v době probíhajícího jednání a přinutil tím soudkyni jednání přerušit a místnost společně se senátem opustit. Protože se jednalo o protest s politickým podtextem v rámci kauzy Jany Peterkové (šlo o odvolací jednání týkající se obvinění Peterkové ze šíření poplašných zpráv o covidu), je to útok na svobodu a demokracii v Česku. Pokud totiž stát dopustí, aby lůza řádila tímto způsobem přímo v budově soudu, můžeme očekávat další násilné akce. Po nedávném ataku davu na pražské Národní muzeum kvůli snaze strhnout z budovy ukrajinskou vlajku, je to další důkaz radikalizace části společnosti...    



3 komentáře:

  1. Naprosto souhlasím! Neskutečné, mezi jakými lidmi žijeme.
    Marti, měj klidný večer. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že náš právní řád má dostatek možností, jak se s lidmi, co si myslí, že pro ně neplatí žádná pravidla, vypořádat. Jinak souzním s myšlenkou, že to, jak se člověk chová, je výpovědí o něm samém (a o příznivcích paní Peterková to tedy rozhodně neukazuje pěkný obrázek)

    OdpovědětVymazat
  3. To je ta nakupená zoufalost. Lidi se cítí ponižováni, nevyslyšeni a uzurpováni a přijde jim, že nemají jinou možnost projevu než přehnané násilí. Pak už je vcelku jedno, u jakého konfliktu to vykypí na povrch, soud jejich oblíbené novinářky (byť to taky nechápu, ale o tom to není) je jen špičkou ledovce. Tohle je chyba státu, že nedokáže zajistit pořádek.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.