pondělí 22. května 2023

náš dům zní smíchem


jsme rodina bláznivá. 
Ano, takto se dá charakterizovat naše rodina, kde nechybí ani černý humor. A teď si zkuste představit, že se vám povede něco podobného zažít v knihovně při autorském čtení Báry, kterou většina z vás zná z mého blogu a u některých našich zážitků jste se pobavili stejně jako my dvě. Nás někdy bolelo od smíchu i břicho.
Dá se říct, že ve čtvrtek se sešla parta ženských podobného ražení, podobného vnímání světa a života, parta ženských v čele s Bárou, která se dokáže smát sama sobě. 
Jo, tahle společnost mi sedla a smála jsem se jako blázen po celou dobu. Možná to bylo i tím, že se nás sešlo celkem deset, tedy ne moc velká společnost. Škoda, že je zážitek nepřenosný, humor se většinou nedá moc vyprávět, natož přenést.
Tak si aspoň přečtěte, pokud máte chuť, reportáž, o čem to vlastně bylo. Na více fotografií se můžete podívat u článku Příběhy moderních neandertálců aneb když knihovna zní smíchem… (kanalem.com)
Mějte pohodový vstup do nového týdne.

Příběhy moderních neandertálců aneb když knihovna zní smíchem…

Parafrází známé písně Hany Zagorové „Náš dům zní smíchem“ by se dalo označit báječné čtvrteční autorské čtení s regionální spisovatelkou Barborou Walterovou Benešovou v Městské knihovně Mělník. Nakonec četly se úryvky z veselého románu s názvem Úřednice z Vigvamu, takže smích se dal předvídat.

Kniha Úřednice z Vigvamu, jak říká sama autorka, nemá žádný jiný účel než pobavit čtenáře, aby si odpočinuli od každodenních starostí, protože s humorem jde všechno líp a smích prodlužuje život. Autorské čtení a beseda ve čtvrtek 18. května tuto misi naplnilo vrchovatě. Smíchu bylo opravdu dost. Příběhy z knihy navíc účastníky besedy inspirovaly k vyprávění vlastních příběhů ze života, které knižně nevyšly a některé možná ani nevyjdou, ale rozhodně pobavily.

Spisovatelka Barbora Walterová Benešová právě dokončila další humoristický román. Nová kniha bude pojednávat o partě kamarádek ve středním věku, které zažívají životní strasti a slasti a nehodlají si připustit, že už nepatří mezi nejmladší a měly by být za dámy. Autorka se nyní zabývá i natáčením audioknihy postapokalyptického románu A pak se zřítilo nebe, který vycházel na pokračování v magazínu Kanál eM a pravděpodobně vyjde v příštím roce tiskem.

Úřednice z vigvamu je sedmou knihou, která Barboře Walterové Benešové vyšla, a třetí knihou ze života. Ráda se věnuje i tématu sci-fi. Anotace ke všem vyšlým titulům jsou zveřejněny na webu Moje knihy | walterovabenesova (barawalterova.com). Všechny knihy autorky je možné zapůjčit v Městské knihovně Mělník.

Barbora Walterová Benešová v současnosti pracuje jako účetní, věnuje se tvorbě webových stránek a pracuje jako PR manažerka v Centru seniorů Mělník.

Jak vznikla kniha Úřednice z vigvamu, je možné si přečíst v rozhovoru, který vyšel v magazínu v loňském roce Barbora Walterová Benešová: Měla jsem pocit, že jsem octla na jiné planetě… (kanalem.com).

7 komentářů:

  1. Čtou se hezky knížky od této spisovatelky - Tvé kamarádky.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, věřím, že to musela být příjemná beseda, tedy vlastně autorské čtení. Ostatně, kdy jindy se smát, než při čtení humoristického románu. Aspoň bylo jasně vidět, že se Báře povedl.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. Bára píše úžasně a hlavně má moc hezký sloh a dobře se to čte. Určitě jste ai autorské čtení užívaly. Přeji Ti krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, to ti přeji, smích léčí a prodlužuje život. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marti,
    smích je skvělý a když jsi ve společnosti někoho, kdo je na stejné vlně, je to ideální!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Takové chvíle doslova léčí!
    Marti, přeji ti hodně veselý den. Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Marti, mám ráda autorská čtení. Určitě příjemně strávený čas, od Báry mám jednu knížku doma. Měj se hezky, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.