čtvrtek 18. května 2023

lyže v létě? proč ne...


Dnes vás zvu na zvláštní výstavu. Letos naposledy se uskuteční v červnu 30. ročník recesistického lyžařského závodu. Na náměstí Míru je k vidění vzpomínková výstava ze všech ročníků. Možná o tomhle závodu i víte, protože byl prezentován i v televizi. Bližší informace v článku. 
Mějte pohodový den.





Mělnická Jizerská 50 se loučí po 30 letech stylově

Recesistický „lyžařský“ závod Mělnická Jizerská 50 se loučí po 30 letech a závěrečný 30. ročník odstartuje tradičně jako každý rok třetí červnovou sobotu 17. června.

Závod se blíží do finále, končí na vrcholu a s grácií. Účastníci naposledy obléknou lyžařskou výstroj či žertovný převlek a masku, protože o tom to celé je, hlavně se pobavit a třeba pobavit i celé náměstí Míru.

Jak se to dařilo v předchozích letech, je možné zjistit na exteriérové výstavě s názvem Výstava MJ 50–30 let, která mapuje historii závodu prostřednictvím fotografií a textů a ve výběru jsou nejlepší masky, pády, vítězové a vítězky a další zajímavosti proběhlých let. A v neposlední řadě představení těch, kdo za těmi 30 lety stojí.

Výstava je instalována od začátku května na náměstí Míru v Mělníku a je možné ji shlédnout až do konečného závodu, který se uskuteční 17. června, a připomenout si historii, případně zavzpomínat.

Stačí malé zastavení při procházení náměstím a vzdát tím hold zakladatelům toho závodu.

Podrobnější informace k závodu či výstavě jsou k dispozici na webu Mělnická Jizerská 50 | 30. ročník - sobota 17. června 2023 (bezky.cz)







5 komentářů:

  1. To vám končí pěkná tradice. Fajn že retrospektivní výstavou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jen víc takových tradic!
    Marti, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. To je škoda, že se ten závod už nebude opakovat. Bydlíme na Mělnicku už několik let, ale ještě jsme o něm tedy nikdy neslyšeli. Přišla bych se podívat, ale 17. června jsme bohužel pryč. Neuvádí tam, proč se to ruší?

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná tradice a je škoda, že končí.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, škoda, že tato akce končí.
    A druhá škoda, budeme tou dobou v Itálii (pokud se něco nesemele), takže se ani nemůžeme přijet podívat. Jak znám svého bratrance, ten tam rozhodně chybět nebude.
    Měj hezké dny. 🍀🌹

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.