neděle 28. května 2023

peří růžového plameňáka...


I tak je označována japonská vrba. Tento týden jsem si udělala radost a pořád se kochám. 
A mám to i s příběhem. Do půdy na zahradě toho už moc nesázíme, protože by se zmenšoval prostor na hraní a hraje se tady převážně fotbal a vůbec prostě si tady děti hrají. 
Vloni jsem se nechala přesvědčit a někdo ukopnul komplet nově zasazenou růži, přestože byla ne přímo v zorném úhlu. Teď už mi všichni věří, že se tam zatím nic sadit nebude jen vloni stranou tulipány ty, co vypadají jako černé a už na blogu byly.
Jak se tedy stalo, že jsme koupili ve čtvrtek tuto krásku?




Příběh je značně prozaický. Minulý týden se můj muž rozhodl pro nákup v Kauflandu, v poslední době jsme omezili dovoz jídla z Tesca vzhledem až k nemorálnímu nárůstu cen. Uvedu příklad - lak na vlasy stál v Tescu 149,- Kč a já jsem nebyla ochotná investovat do přípravku rychlé spotřeby. Nakoupila jsem jej tu samou značku, prostě totožný lak na Evě za 69,- Kč. To už není běžný růst cen, který je všude...
Tak můj muž hledal leták na internetu, abychom sepsali nákup, a hned mi hlásí, že tam mají japonskou vrbu, jestli ji nechci. Asi ne, není kam.
Nicméně aspoň jsem si ji našla na internetu a celkem mě uchvátila, jen jsem neměla důvěru v Kaufland. Nakonec to bylo jedno, protože ji měli vyprodanou. Vzpomněla jsem si na ni až tento týden a začali jsme s dcerou hledat, kde ji u nás v okolí prodávají, ale žádná zahradnictví ji neměli. Našla jsem ji na různých eshopech, ale ještě jsem nákup odložila. Hledala jsem i v zahradnictví Spomyšl, ale po zadání japonská vrba nebyl produkt nalezen. 
Ovšem jdu na facebook a najednou na mě skočí Spomyšl a vrba Hakuro Nishiki, což je samozřejmě právě japonská vrba. Všude v zahradnictví ji tak nazývají jen ne ve Spomyšli.
Trochu mě teda rozčiluje, že jakmile hledám na netu nějaké zboží, za chvíli se mi nabízí na facebooku i po nákupu. 
Tak to je příběh naší vrby, už je zasazená a já se kochám každou chvíli.
Mějte pohodovou neděli.

P.S. Japonská vrba je vlastně keř, který se roubuje na kmínek. Má listy bílé, které se postupně zbarvují do růžova, na podzim je zelená a na zimu opadává. 




4 komentáře:

  1. Marti vrba je moc hezká tak ať vám dělá radost a pěkně roste.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, je to fakt krasavice!
    Užij si neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Já měla keř, ale byť jsem ho stříhala a stříhala, tak se rozrůstal do rozměrů, které se do daného místa nehodily. Keř to byl krásný to zase jó, ale už u nás není. U sousedů mají to, co vy, na kmínku a vůbec sousedce nezávidím, když dává koruně zástřih :-).
    Pěknou neděli, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, moc hezká, ať vám na zahradě dělá radost.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.