středa 27. června 2018

u plotny 😇



Naprosto netypický den. Nebyl to nikdy můj životní styl a ani úděl a naposledy jsem tolik času jako včera strávila v kuchyni snad na mateřské a v dětství našich tří dětí. Obzvlášť v létě vaření moc nedám, jen samá rychlá jídla, občas to proložíme grilováním anebo nákupem hotové číny. 
Vzhledem k tomu, že to není moje záliba a málokdy trávím v kuchyni hodně času, tak jsem si to včera skoro užila. Měla jsem hotové dva rozhovory a odeslané k "rozvrtání" k protagonistům, tak jsem se pustila do zpracování surovin, které můj muž samozřejmě, jak jinak, koupil v akci.
Naložila jsem květák, jako přílohu ho milujeme. Já však málokdy přílohu stihnu, protože můj muž, co je kyselé, jí na kila. Před týdnem jsem nakládala zelí a žampiony a už skoro nic není. Zadělala jsem si na mátový sirup, který má můj muž rád a už se na něj těšil celou zimu, zatím bude máta odpočívat dva dny. Můj muž na jaře koupil omylem i čokoládovou mátu, tu vůbec neznám a ani on si nevšiml, že je jiná, tak tu zkusím příště, nechtěla jsem to míchat. A protože byly v akci i žampiony,  a naložených jsou ještě dvě skleničky, vyrobila jsem žampionový salát, který milujeme oba.
Recept jsem dávala tady
K obědu měl můj muž pondělní guláš a já jsem si udělala laskominku, kterou mě dcera naučila v Paříži a už jsem ji dlouho neměla. Zapečený camembert s čerstvým medem. Lepší je hermelín.
K večeři jsem uvařila květákovou polévku.
No v kuchyni mě zas dlouho nikdo neuvidí. 
Samozřejmě uvidí, minimálně při vaření ranní kávy, ale nebudu tam rozhodně trávit hodiny.

22 komentářů:

  1. Marti, činila jsi se :o). Přes léto také vařím hodně lehká jídla, rychlá, abych v kuchyni trávila co nejméně času a když je úplně horko, vařím na pergole na plynovém grilu. Pro nás dva ideální. Sice vaření není můj vyloženě koníček, ale vařím ráda a baví mne zpestřovat naši stravu novými recepty. Ten zapečený sýr se mi zrovna moc líbí :o).
    Přeji ti prima den.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, už jsem ten zapečený sýr někde dávala, ale recept je to jednoduchý. Rozpůlit sýr, dát do zapékací misky, polít medem a posypat třeba pažitkou nebo jakoukoliv bylinkou a dát do trouby. Já to miluju. Měj se krásně.

      Vymazat
    2. No vidíš, ten med by mne vůbec nenapadl!! A když nakládáš květák, povařuješ ho nejdříve? Docela by mne lákalo ho udělat do sklenic...

      Vymazat
    3. Ali, ano povařuju, ale jen tak ve vroucí vodě pět minut, možná trochu víc, aby byl takový poloměkký. A pak ho normálně zavařím ve sklenicích. Nálev si dělám sama.

      Vymazat
  2. Ooooo, hned po ránu mne tak namlsáváš :) Ten sýr vypadá báječně, tomu bych neodolala. A i nakládanou zeleninu mám moc ráda.
    Marti, měj se krásně :)
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, netušila jsem, že zapečený sýr tak nadchne. Už ho někde na blogu mám, ale hodně dávno. Je výborný. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  3. Syr určite urobím ... Taký rýchly obed je fajn, hlavne teraz v lete ... Vidím, že fotka zaujala nielen mňa ... :) je pekná ...
    Marti, prajem krásny deň ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, je výborný, já ho miluju, ale jen já. Můj muž by to nejedl. Děkuji a měj se krásně.

      Vymazat
  4. Marti, ty nám děláš po ránu chutě. Zapečený sýr vypadá lákavě, zeptám se muže, jestli by ho jedl. Přiznám se, že kuchyň nikdy nebyla moje hobby, ale jíst se musí. V pondělí jsem koupila meruňky a včera byly meruňkové knedlíky. Léta dělám z tvarohového těsta. Posypané nastrouhaným tvarohem a cukrem, polité máslíčkem. Mňam to byla dobrota.
    Těším se na další recept a přeji hezký den. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, můj muž ho nejí, ale já to miluju. Ovocné knedlíky bych si dala, ale ani to můj muž nejí a jen pro sebe se mi to nechce. Vloni jsem dělala kynuté s třešněmi polité zakysanou smetanou. Taky to byla dobrota. Měj se hezky.

      Vymazat
  5. Někdy se stane, že člověk stráví v kuchyni času víc než dost.Vaření mi nevadí, ale moje vášeň do úplně není. Ten zapečený sýr vypadá tedy lákavě.Určitě ho zkusím.
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Hezkou středu Marti, já moc ráda vařím v zimním období .Ale jinak taky rychlá jídla.Děkuji za recept , zítra u vařím.Martina

    OdpovědětVymazat
  7. No ty jsi byla pilná :-). Já vařím někdy ráda a někdy se mi nechce (třeba dneska jsem byla dlouho v práci, pak se stavovala v knihovně, tak jsme měli k večeři chleba se sýrem ;-)).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, výjimečně :-) No já chodit do práce, tak to taky nestíhám, to je jasné. Měj pěkný čtvrtek.

      Vymazat
  8. Krásný večer Marti,jsem sama doma s čubinku Evi čtrnáct dnů.Manžel jel do Norska fotit papuchalky.Měla jsem takovou chuť na ten zapečený sýr,že jsem si ho udělala dneska.Ale trochu jsem improvizovala .Nemám doma pravý med, jenom svůj pampeliškový,sedmikráskový a ze smrkových výhonků.Abych nezkazila, tak jsem pouźila hermelín a nastrouhanou nivu a goudu.Pokapala medem a přidala bylinky.A byla to taková dobrota,že až manžel přijede ,tak udělám znovu.A abych byla upřímná, tak jsem se přežrala.Přeji dobrou noc.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, jsem ráda, že sis pochutnala a improvizace je dobrá. Já to taky tak dělám. Měj pěkný den. Co jsou papuchalky?

      Vymazat
  9. Vypadá to velice lákavě a lehce jsem si pomlaskla. Ráda vařím, ráda peču, ale ze všeho nejlépe miluji situace, kdy zasedám k hotovému, dokážu si to náležitě vychutnat.
    Krásný den, Mertino, ať na sladko nebo na kyselo ...

    OdpovědětVymazat
  10. Marti, pokud to není zrovna tvoje hobby, na jeden den, slušná nálož! A samé dobroty! Já vařím a peču hodně a vlastně ráda...
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já už si říkám, že mám odpečíno. Byly doby, kdy jsem pekla přes víkend třeba i pětkrát, protože uživit tři hladovce v téměř pubertálním věku nebylo tak snadné a často jsem jim po práci večer vařila teplé večeře a oběd na druhý den. Takže asi tak. Někdy vařím ráda, ale moje hobby už to bylo :-) Přeji ti pěkný den.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.