neděle 22. dubna 2018

hrnčířské slavnosti




Sobota na zámku Nelahozeves. Tedy spíše okolo zámku a v podzámčí. Tentokrát zámek nefotím, dávala jsem jej na blog asi před měsícem při jiné akci.
Včera a dnes jsem se probírala fotkami a psala článek o akci do novin a musím přiznat, že teprve při těch fotkách jsem si akci opravdu užila. Když jdu někam pracovně, není to bohužel stejné jako soukromě. Soustřeďuji se na práci a soukromě si to moc neužívám. 
To není stížnost, to je jen fakt. Práci dělám ráda.
Vybrala jsem z těch mnoha fotek i na blog, kde nejsou lidé zblízka vidět, protože vzhledem k novému zákonu všichni řeší ochranu osobnosti a co mohu jako novinář, nemohu jako soukromá osoba.
Tak se pojďte podívat se mnou.
Moc se mi líbila keramika umístěná na trávě, která sloužila jako přírodní galerie a zároveň jako přírodní prodejní pult.











A toto je jediný obličej, který sem dávám. Paní jsem oslnila natolik, že mi hned dávala vizitku ve snaze, že jí udělám reklamu. Já jsem jen chtěla vědět, co u stánku děti vyrábí, abych o tom mohla napsat. Ve všech médiích se za každou reklamu platí a nejde jen tak zveřejnit něco, co je předmětem podnikání. Paní krásně a s radostí pózovala, tak jí udělám reklamu aspoň na blogu. A děti vyráběly malinké víly či panenky. A kdo máte bližší zájem, můžete se podívat na kouzelné andílky z Duhy tady.
Hezkou neděli všem.

19 komentářů:

  1. Marti, krásné slavnosti. Já se těším na ty u nás na jihu, v Bechyni. Objevila jsem je poprvé loni a nevěděla, na co se dívat dřív a co si koupit domů. Na pítko pro ptáčky jsem zapomněla, tak snad se na ně letos podívám a vše napravím.
    Víc než 5 let jsem pracovala v Mafře na pozici inzertního poradce, takže vím, co stál mm a sloupek za inzerci a byla to pálka, hlavně ta celostátní.
    Měj fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta keramika na trávě vypadá opravdu super. Ale úplně nejvíc se mi líbí ta modrá o fotku níž. Krásně vyšlo počasí, určitě to byla příjemná akce
    Hezké nedělní odpoledne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, mě se líbily oba druhy. Jo počasí opravdu vyšlo, bylo docela horko. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  3. Marti, na takové trhy bych já měla mít určitě zakázaný přístup:o)! Asi proto mě manžel nikam nevyváží:o)..jen na chalupu, abych mohla pracovat na zahradě a doma:o)). Keramiku zbožňuji a v dílně se pokouším o první svá veledíla. Není to bůhví co, ale už se začínám zlepšovat:o).Měj se krásně a zajímalo by mě, zzda sis nějaký kousek ze své pracovní cesty odnesla. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, já jsem si, představ si, nic nekoupila. Nejdřív jsem se soustředila na práci, pak jsem zapomněla, kde jsme co viděli a už jsme byli natolik unavení, že procházet to znovu se nám nechtělo a já už bych to ani nezvládla. Akce byla opravdu velká. Až doma u fotek jsem si říkala, že tohle jsme si mohli koupit, ale keramiky máme dost. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Krásná keramika.Moc se mi líbí na stánku ta modrá, džbán s kytičkama bych si hned koupila .U nás letos v Turnově trhy poprvé nebudou.Hezké dny přeji.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, jo byly tam krásné kousky, jen jsem se těšila, že tam uvidím i hrnčíře v akci, ale to bohužel nebylo. Měj se krásně.

      Vymazat
  5. Já na hrnčířských slavnostech ujíždím, mám moc ráda ty v Berouně.
    Do Nelahozevsi jsem se chystala, jen jsem nevychytala datum a křížily se mi dvě akce.
    Když vidím tvé fotky, je mi to líto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, vzpomněla jsem si na tebe, jestli tam seš, ale bylo tam tak narváno, že bych tě stejně nenašla. Měj se krásně.

      Vymazat
  6. Marti,
    hrnce v trávě jsou krásné,
    ale ty misky s těmi puntíky a kytičkami...aaach
    Ať už pracovně nebo soukromně- reportáž je moc hezká
    Měj se hezky Jarka

    OdpovědětVymazat
  7. Keramiku mám moc ráda a určitě bych neodešla s prázdnou. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, už jsem psala v komentáři výš, že já jsem z prázdnou odešla :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  8. U nás v okolí jsou takové trhy v obci Kohoutov. Vloni se nekonaly díky vichřici, která se v naší oblasti přehnala. Tak snad letos budou. U stánků s keramikou trpím. Tolik bych si toho chtěla koupit! Tak se nadechuji a vydechuji. Ale něco si přeci jenom koupím, nedokázala bych odejít bez něčeho :-).
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to já jsem odešla bez ničeho :-) Měj se krásně a doufám, že dáš vědět, až nakoupíš.

      Vymazat
  9. Marti, netušila jsem, že se takové trhy dělají i v Nelahozevsi. Znám Beroun, Kohoutov, Kunštát...
    V té trávě, to je fakt nápad a ty puntíky...
    Zase jsem ušetřila, když jsem tam nebyla :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mě to v té trávě úplně uchvátilo. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  10. Marti,tam bych nemohla..keramiku mám ráda a určitě bych si něco vybrala.V trávě rozsypaná a barevná je efektní,a je i hezká,ale u mně doma by se mi nelíbila.Ale je tam jiná,kterou bych si vybrala.Měj se príma..
    Daška

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.