čtvrtek 5. dubna 2018

prošvihnutý apríl...


Apríl nikdy moc neřeším a většinou na něj zapomenu a nechám se nachytat.
Letos to bylo vlastně ještě těžší, protože apríl se skryl za Velikonoční neděli.
O svém vztahu k Velikonocům jsem už tady psala, a proto vás určitě překvapí moje nelíčené nedělní rozhořčení. 
Apríl není ani pro mého muže středobodem vesmíru.
Vždy během každého dne si sdělujeme, co kdo z nás četl na svém počítači na netu, kdyby to náhodou jeden z nás nepostřehl. 
Většinou čtu nové zprávy na netu ráno, ale v neděli jsem ještě zpracovávala článek do novin ze sobotní výstavy chovatelů a ke zprávám jsem se nedostala.
Můj muž přišel rozčílený se zprávou, představ si, že chtějí zakázat v Čechách pomlázku zákonem a přikázala nám zrušit tento barbarský zvyk Evropská unie. A došlo prý k tomu tak, že nějaký horlivec chtěl zapsat naši kontroverzní a pro ostatní národy trochu hrůznou a nepochopitelnou tradici na seznam UNESCO. Vůbec se mi to nezdálo nepravdivé, ani mě to vlastně moc nepřekvapilo. 
Zákazů v rámci unie už bylo dost a někdy hodně nesmyslných, takže to nebylo až tak překvapivé. Sama jsem zprávu nečetla. Hrozně mě to rozčílilo bez ohledu na mé vlastní zážitky, o kterých jsem tady už psala.
Nesnáším jakékoliv zasahování do svobody jiných, natož do svobody jiných národů, nota bene do tradic a zvyků. Pokud by se k tomu rozhodl český národ sám, je to jiná, ale mělo by to být na rozhodnutí toho kterého národa a ne o nás bez nás.
Svorně jsme se s mužem rozčilovali, přestože i on se mnou, co se týká velikonočních svátků, drží basu. Jen jsme si povzdechli, že snad přece jen tento nesmyslný zákaz neprojde.
Dnes jsem se dočetla, že byl vlastně v neděli apríl a článek byl falešný, zkrátka fake. Většinou si informace ověřujeme na různých webech, abychom věděli, kde je pravda, ale tentokrát jsme to spolkli i s navijákem. 
A můj muž je podruhé ze stejného tématu v šoku. 
Poprvé, když to čeť a podruhé dnes, když jsem řekla: Apríl!
Jsem ráda, že to byl jen vtip, na který naletělo spoustu lidí nejen my, bez ohledu na to, jaké já mám vzpomínky a co si sama o mrskačce či vyšlehání myslím.

12 komentářů:

  1. :-D. Já na Apríla taky vždycky zapomenu, takže je snadné mne nachytat. Ale letos se nikdo ani nepokusil.

    OdpovědětVymazat
  2. V našej rodine "apríl" nefičí ... ale v práci sme si ho užili ... vždy bolo veselo ... :) Až teraz som si uvedomila že nepíšeš "duben" ... je to rozdiel v pojme ?
    Marti, prajem pekné dni ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, ano celému měsíci se říká duben, jen 1. dubna se označuje jako apríl a je to právě rozdíl. Samotné slovo vlastně neznamená jako u vás duben, ale zkrátka legrační apríl. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. I já se nechala nachytat stejným článkem. Jsem moc ráda, že to byl "apríl".
    A výzvu už mám splněnou. Růža

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, ani u nás letos "apríl" nijak neproběhl. Ale ten váš byl dobrý!! Taky bych se zavzdušnila jako papiňák, tohle číst:)
    Měj se krásně, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, zasmála jsem se od srdce tvému krásnému příměru :-) Měj krásné dny.

      Vymazat
  5. V mládí jsme si apríl užívali a také často v práci, ale v posledních letech si ani nepamatuji, že bychom se aprílem zabývali :o))). Ale postavit článek na aprílu, mi přijde trochu hloupé, protože spousta lidí tomu uvěří, a pak se již k další informaci, že to byl apríl, třeba ani nedostanou :o)) a pošlou tuto zprávu dál.
    Jinak mi také nesmyslné zákazy na úkor svobod ničí nervy Martinko.
    Hezký den a já snad dnes konečně dofotím poklady - nějak nestíhám, hrbím hřbet na zahradě :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, přesně to mě napadlo. Kolik lidí se třeba ani k vysvětlení, že se jedná o fake, nedostalo a šíří to dál. Nic se nemá přehánět. Nestresuj se, až poklady budou, tak budou, už se těším.

      Vymazat
  6. Chápu to rozčilení, naštěstí to byl jen ten apríl...
    Hezký večer, Marti. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, naštěstí, ale já myslela, že rozčílením bouchnu.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.