pátek 6. dubna 2018

tak píšu první díl



Po několika marných a snaživých pokusech o jarní počasí už je tady snad jaro nastálo.
 Tedy do léta. Konečně začínám fotit zahradu a od teď to nebude jinak. 
Ne že bych už o ničem jiném nepsala, ale zahrada tu bude na husto. Mění se mi před očima a po celé zahradě vylézají malé fialky, které tu byly už vloni, ale letos je jich nějak víc. 
Možná je to poděkování ptáčků za to, že je v zimě krmíme. Teda v zimě. Pořád sem chodí jak do krámu, takže pořád sypeme a nevím, kdy přestaneme. Jak zjistí, že jsme nenasypali, tak řvou jak hyeny a já teda poslechnu a opět nasypu. 
No letos jsou to drazí strávníci, páč si asi řekli mezi sebou, u Dušků se najíme, tak sem nalétávají celá hejna.
Dnes tedy píšu první zahradní reportáž a kochám se konečně tím, co tu vyrůstá. Už je v plánu i nájezd na zahradnictví, abychom osadili truhlíky a květináče. Na to se těším.
Nové truhlíky místo v loni rozbitých vichřicí už mám.



22 komentářů:

  1. Marti, Tvé zahradní fotky ve mne vyvolaly ještě větší těšení se na víkend!! :o))
    Dnes ráno jsem objevila rozkvetlé fialky a hned je den krásnější!!!
    měj ho i Ty!!!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, škoda, že jsou ty fialky tak malé. Je jich už tolik, že bych si je natrhala do malé vázičky. Měj pěkný víkend

      Vymazat
  2. Taky se těším na jaro. Fialky u nás ještě nekvetou. Vždy jsem je měla ráda, ale je třeba je v trávě omezovat, rozrůstají se až moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, nám nepřekážejí, ale až se začne sekat tráva, tak stejně budou pryč, páč se jim vyhnout nedá. Měj hezký víkend.

      Vymazat
  3. Ahoj Marti, fialky v trávě nemáme, zlatý déšť taky ne, ale na nákupech v zahradnictví už jsem byla :D Neznám snad nikoho, kdo by odolal. je to jako droga :D
    Měj se krásně, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péti, někdo mi tady vloni řekl, že to není zlatý déšť, ale že máme zlatici?, ale já tomu stejně říkám zlatý déšť. Máš pravdu, je to droga, jak začnu nakupovat kytky, nevím, kdy přestat.

      Vymazat
  4. Marti, mám to také tak, po zimě jsem zahradou přímo unešená, vymýšlím kam co nového zasadit a mám naprostou radost z každého kvítku. U nás se jako první derou květy narcisek, loni jsem si koupila plno nových cibulek a nové odrůdy, tak se moc těším. A včera jsem vytáhla muže do našeho oblíbeného zahradnictví pro keře, už jsem to nemohla vydržet :o))).
    Krásný víkend na zahradě.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně, to je úplně jiný level, ale najednou ze všech stran vykukuje spousta práce.
    Ptáky už nekrmím, mají se v přírodě čeho nabaštit a letos jsem se pěkně prohla za slunečnici.
    Krásný, slunečný víkend a zítra bude první letošní špekáček na ohni !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, všude pořád nějaké překvapení, aspoň na naší zahradě :-) Měj krásný víkend a ať špekáček chutná.

      Vymazat
  6. Marti, opravdu si mě rozesmála - U Dušků se najíme! Předpokládám, že to platí jen pro ptactvo, jinak by si měla u branky zástup!
    To budeme v neděli večer vypadat, že :o) Zahrady volají...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, no zatím před brankou nikdo nestojí :-) Naštěstí. Měj se krásně.

      Vymazat
  7. Fialky ešte nekvitnú, ale zato hyacinty sú v plnej kráse ... Začínajú žlté narcisy a onedlho snáď aj tulipány ... Tiež by som bola v záhrade celý deň ... Tam niečo vytrhnúť, tam zas niečo zasadiť ... Aj dnes som prišla z nákupu s nežným kvietkom v kvetináči ... :) A potom len rozmýšľam, kde to zasadím, aby sa novej rastlinke darilo čo najlepšie ... veď to poznáš ... :) Vtáčikov máme plnú záhradu, zobkajú semienka, mušky, pavúčikov ... ale aj slnečnicu ešte občas nasypem ... Drozdom hádžeme rozpolené jablká, oni nám za to krásne vyspevujú ... Podobne ako u vás, aj my žijeme v symbióze, ani pes, ani kocúr si nedovolia zaútočiť ... ale pozorujú ... Marti, pekný víkend na záhrade prajem ... L.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, příroda jako by nás chtělo odměnit za dlouhou zimu, všechno začíná krásně kvést a růst. Zahrádku sice nemám, ale ráda pozoruji, co na našem sídlišti kvete. Fialek tu bývá hodně, ale zatím ještě nekvetou. Ty moje doma v květináčích už kvést začínají. Zlatici převislou máme před domem a to dva keře. A ještě štědřenec odvislý, je to strom, který kvete hrozny žlutých květů. Zatím je na něj ještě brzy. Přeji krásný víkend na zahrádce. Růža

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, krásně ti vše začíná nakvétat. Já také chodím a očima vytahuji kytičky. Fialky mi začínají také pomalu kvést a jak voní. Přeji ti hezký sluneční víkend. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivy, konečně jsme se dočkaly :-) Měj i ty krásný víkend.

      Vymazat
  10. Zlatý déšť u nás ještě nekvete. Trvá to vše tady déle.Ale je znát, že jaro je tady, každý den se pupeny na keřích zvětšují a jarní květena nabírá dech.
    Těším se až bude vše v květu, v květináčích muškáty, posezení venku.
    Měj hezký víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my už venku sedáme. I s návštěvou kamarádky a kávou. Konečně. Měj se krásně.

      Vymazat
  11. Koukám Martinko, že jsme na tom stejně, teď začnou fotoreportáže ze zahrady. A ptáci, chodí do krmítka stále. Já se tak těším, jen ten nákup v zahradnictví budu muset trochu pošoupnout, až budu mít vycházky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, tak dlouho jsme se na to všichni těšili a konečně je to tady. Měj se krásně a uzdravuj se.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.