pondělí 16. dubna 2018

první nájezd


Náš první letošní nájezd na zahradnictví máme konečně za sebou. Nějak jsme nestíhali, tak až v sobotu večer. Že je první, vím už teď. Ostatně jako každý rok. Chybí mi obsah do plechových závěsných květináčů na plot, kterých máme snad devět. Z této várky zbylo na jeden. Nepočítala jsem to předem, to já nedělám. Ostatně první téměř tisícovka odsunula další nákup až na později.


Neděli jsme tedy věnovali zahradě v podstatě celou a grilovali jsme si i oběd.


Konečně zmizely už příšerné zimní truhlíky, které už jsem nesnášela a zahrada začíná být barevná.
Koupili jsme i novou magnolii.
K mojí lítosti odešla pětiletá magnolie, větší než já, která nádherně kvetla každý rok. Můj muž se dočetl, že to zřejmě způsobila loňská vedra. 
Navíc magnolie se natolik rozrostla, že byla příliš blízko zdi, takže to horko ještě znásobovalo.
Novou magnolii fotím dnes v dešti. 
Od rána tu prší, ale takový ten drobný deštík akorát vhodný na zalití.



Takže dnes malá krátká reportáž o truhlících. Dva jsem zapomněla nafotit a už jsou umístěny na balkóně, tak je vyfotím, až se rozrostou.
Zítra vám ukážu, jak rozkvétá zahrada bez našeho přičinění. 
První tulipány, naprosto děsivě obalená třešeň květy....

26 komentářů:

  1. To je krásný Marti, já se chystám do Zahradnictví dnes, venku sice hnusně lije, ale aspoň nám to zalije stromy co jsme o víkendu sázeli :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, dnes to zalévá asi všude. Od rána prší. Měj se pěkně a užij si nákup v zahradnictví. Pro mě jsou to jediné nákupy, které mě těší a neprovádím je přes eshopy, jak je mým zvykem :-)

      Vymazat
  2. Marti, ty puntíkaté truhlíčky jsou super :)
    I my měli už nájezd do zahradnictví a stále mi toho dost chybí :D Jako každý rok :)
    měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, ty truhlíky už jsem malovala, nevím, asi před třemi lety. Už bych chtěly opravit, ale nechce se mi do toho. Už nenamíchám stejné barvy. Měj pěkné dny.

      Vymazat
    2. Nene, neopravuj, Marti. Tyhle mají ten správný punc zahrady, jara, trochu toho správného stáří. Prostě jim to moc sluší. :)

      Vymazat
    3. No v zimě jsem už chtěla, ale teď osazené mi už zase přijdou v pohodě :-)

      Vymazat
  3. Asi to tak je teď u mnohých z nás. Zemina, kytičky, truhlíky, lopatka, rýč....
    Ale je už to i u nás začíná jít do barev.Tvoje větička o obalené třešni květy mi vyloudila úsměv na tváři :-)
    Dnes máme zataženo, prší - no možná bych už mohla napsat pršelo. Teď zrovna nic nepadá.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Hani, tak dlouho jsme se na to těšili, viď? No to je hezký, že se usmíváš, mně po včerejšku trošku tuhne úsměv :-) Uvidíš zítra v příspěvku. Hezké dny.

      Vymazat
  4. Pozerám, že ružovú máš tiež rada ... :) Obdivujem tvoje truhlíky ... tie drevené s bodkami ... milé sú ... vlastná výroba ? Prajem novej magnólii dlhý život ... :) Tiež sa chystám na nákup letničiek ... záhradnictva teraz praskajú vo švíkoch ... je to pre mňa pasva pre oči ... Marti ... prajem všetko dobré ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, ano, všechny odstíny růžové :-) Ty truhlíky jsou už u nás víc než tři roky. Můj muž našel vyhozená dřevěná korýtka a moc se nám líbila. Natřela jsem si je a už by potřebovaly opravit, ale nechce se mi do toho. Barvy jsem si míchala a to už netrefím. Měj se krásně.

      Vymazat
  5. My zahrádku nemáme a tak se chodím kochat na blogy. Také se mi líbí puntíkaté truhlíky a mangnolie mám moc ráda. Ráno u nás také pršelo a to je moc dobře, příroda vláhu potřebuje. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, ještě v loni nám magnolie krásně kvetla a už byla obrovská. No nedá se nic dělat.

      Vymazat
  6. Dobře vím o čem píšeš, každý rok si říkám, že uberu a pak po několika nákupech na tržnici (nakupuji raději než ve velkých zahradnických centrech) zjistím, že mi moc prázdných nádob nezbylo. Ale nemohla bych žít na zahradě bez letniček, dodávají všemu tu správnou tečku :o)). A pak celé léto běhám s konví...
    Marti,měj se hezky a u nás od rána leje a leje, dnes si odpočinu od zahradních prací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, my máme od nás kousek zahradnictví a tam jsme zvyklí jezdit a přesně, každý rok si říkám, jen trošku, ale nakonec nakupujeme oba jak blázni. Máme to rádi. Kolem spoustu barev. U nás je úplná tma, víc než ráno a prší.

      Vymazat
  7. Hezký den, Marti já jezdím každý rok nakupovat do jedné vesničky nedaleko nás.Letos otevírají 29dubna.Nakupují všechny letničky najednou a mám plný kufr a zadní sedačky plné přepravek.Jezdí se mnou manžel a už si zvykl na to množství květin a dokonce vybírá a nosí do auta.Když platím, raději jde do auta aby neslyšel sumu.Své begonie už mám v truhlíkách na pavlači, v atriu a u vchodu.Dohromady 19truhlíků.Když kvetou, je to nádhera.Magnolii máme už 20 let a na západní straně u domu.Už má plno poupat.Pro mě je taky nakupování kytiček tím nejpříjemnějším a vůbec mè nemrzí ta suma peněz. Tak přeji Marti ať se u Vás rostlinkám daří a dèlají radost.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, mě taky nemrzí suma peněz za krásu, jen to nemůžeme dát najednou :-) A už teď bych tam jela znovu. Já jsem magnolii měla už vloni samý květ, ono se mi to zobrazuje na facebooku, co jsem dávala vloni a kdy. Tak si hold budu muset počkat na příští rok, já je miluju. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  8. Jo, to je taková jarní psychóza - kytky na každém rohu a každá bychom je nejraději měla všechny doma.
    Magnolie je krásný strom, určitě se jí u vás už bude dařit, i ten šneček od ní běží pryč, aby neublížil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, no snad to bude dobrý a už vydrží. Dali jsme ji podle návodu víc do prostoru. Měj pěkný večer.

      Vymazat
  9. Ahoj Marti, také jsem nakoupila, zabořila ruce do hlíny a nyní už jen budu čekat, zda se těm křehkým rostlinkám u nás bude dařit, protože jsme pěstitelé velmi neodborní a já jsem akorát tak schopná zpívat - vstávej semínko, holala, vyroste z tebe fiala. Ale když vyroste, to bude u nás radosti.:) Krásně si užívej barev, já mám takové, na jejichž kvetení si musím počkat, jestli to vyjde. Srdečně tě zdraví Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, my jsme taky kozel zahradníkem a pokus omyl, buď v klidu. Měj pěkný večer.

      Vymazat
  10. Marti, taky už jsem nakupovala, letničky zatím ne, ne vždycky bych je stihla schovat před eventuálními mrazíky. Víkend na zahradě jsem si užila, v sobotu večer jsem nevěděla, jak si sednout... Ale pocit skvělý!
    Zahradničení a jaru zdar! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, my jsme je neschovali ani vloni před zmrzlými, kupujeme je každý rok v tomto čase. No já byla na zahradě jen v neděli a taky jsem toho měla dost, ale jsem šťastná a kochám se. Hezký večer.

      Vymazat
  11. Marti, máš krásně osázeno, já zatím jen jarně. Muškáty musím přesadit a nějaké ještě dokoupit, ale o víkendu jsem si na zahrádce mákla, dnes jsem necítila záda. Jenže na jaře mne ty práce tak baví... A ta vaše třešeň, jóó, to bude zase úrodička.
    Přeji krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
  12. Nájezd na zahradnictví je mé již několikáté a určitě ne poslední. Mám pocit, že jsem vyměnila šatník za kytičky a keře a tolik mě to těší.Barevnost květů, zeleň trávníku a grilování, jak vše dohromady voní.....
    Měj se prima. Jana

    OdpovědětVymazat
  13. Hezké kytičky jsi nakoupila. A dneska ti deštík všechno pěkně zalil. My plánujeme kytičkové nákupy až tak za 14 dní - Vysočina je Vysočina, tak aby nám to nepomrzlo.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  14. Mám za sebou také první nájezd a musím říct, že je to větší adrenalín než v obchodě s oblečením. Těch barev, těch rostlin, člověk neví, co vybrat.
    Jaru zdar!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.