pátek 27. dubna 2018

ranní střípky



Dnes jen tak. Letem světem.
Ráno jsem měla čas, tak jsem si fotila, co mi padlo do oka.
Vlastně příspěvek sem dávám, abych nepřerušila kontakt s vámi, se kterými jsem ve spojení. 
Zjistila jsem, že je to pro mě dost důležité.
Už bych si sice možná i našla čas na psaní blogu, ale v hlavě je prázdno. 
Tak fotím jen tak. Kousek zahrady.
Kdo mě čtete delší dobu, víte, že nesnáším kýče. Trpaslík na zahradě je oprus. 
Ale tenhle trpaslík cestovatel má silný příběh, takže už k nám patří. 
Zdevastovaný, polámaný, ale už náš. Někde na blogu jsem o něm psala.


Tulipány ve vázách, které mi trhá můj muž venku před domem, kde nám kvetou taky. Na zahradě se nám trhat nechtějí. Není jich tam zase takový lán, abychom si nevšimli, že tam chybí.
Takže ve váze tentokrát nejsou tulipány z Lidlu jako obvykle. 



Na grafiku, o které jsem psala v předminulém příspěvku už koupil můj muž rám, aby se nekroutila. Je zatím opřena o stěnu v obýváku. Teď nemám moc myšlenky na hledání značky, na které bude trvale.


Krásně kvete hruška. První rok po zasazení měla tři velké hrušky, vloni vůbec ani jedna cvrklá. Letos uvidíme, jestli to zase není jen kamufláž. Tak musím fotit, aby z ní byl nějaký užitek. Kochání květy.


Tyhle mušle sem dávám, protože je dcera už doma a nehrozí tedy obvinění málem z trestného činu. Asi víte, že ze zahraničí se nesmí vyvážet pod pohrůžkou velké pokuty žádné přírodní bohatství, byť by to byla malá mušlička či kamínek. Naše dcera riskovala a přivezla z Kuby tyto krásné mušle. 
Zatím jsou bez ladu a skladu na studni.



A naposledy moje nejmilejší květinka. Sice pohyblivá, ale od jara do podzimu na zahradu patří. Je ještě brzo ráno, tak se trochu choulí zimou. Za chvíli, až to začne hřát, se někde vyvalí.
Pěkný pátek všem.

18 komentářů:

  1. Jaro je krásné a fotogenické. Taky pořád fotím. Letos obzvlášť je příroda zblázněná a kvete všechno najednou ne postupně jako jiné roky. Některé rostliny rozkvetly o měsíc dřív než je jejich zvykem.
    Mušličky si vozím domů taky, ale pravda, že z Kuby je to asi větší odvaha.
    Přeji hezké dny.
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, ano je krásné. I my jsme si často vozili mušle, ale to nebyl ten zákon ještě tak přísný anebo nebyl moc v povědomí a z Kuby to byla fakt odvaha. Byla jsem ráda, že jsem o tom nevěděla. Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  2. Je teď stále co fotit, vše rozkvétá do krásy. Já mám tento týden takový ne na focení. Uklízím, uklízím, uklízím. Malovali jsme ložnici a zušlechťovali podlahu, takže je předchozí větička tak akorát. Když už byl tady binec, tak jsem se vrhla na celý dům. Ještě dnes a budu mít na určité záležitosti zase na dobu klid. Uklízet průběžně se musí, ale to už je takový normál.
    Dnes ráno byla na některých střechách námraza, tak jsem okoukla muškáty, ale žijí a není na nich vidět, že by měly nějakou újmu. Jsou statečné.
    A víš co znamená tulipán v květomluvě když ho dostaneš? Jsi krásná na pohled, ale na duši néééé´ :-) :-) :-).
    Měj hezký den, měj klidný víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ale budeš mít vše krásné, čisté a voňavé. Malování člověka přinutí udělat si pořádek v životě :-)Já ty tulipány nedostávám, páč i před domem jsou naše, můj muž je zkrátka přinese a dá do vázy. A já už nejsem ani krásná na pohled hahahaha, bejvávalo, a když vidím fotky ještě tak před deseti lety, tak si říkám, ty jsi byla vlastně krásná, sakra a tenkrát jsem si toho ani nějak nevšimla :-) Měj krásný víkend.

      Vymazat
  3. Marti, přeji hezký pátek.Na zahradě žádného trpaslíka nemáme,ale ten váš by mi nevadil.Máte krásnou komodu a piano, starý nábytek miluji.Byli jsme nakoupit letničky a když mi počítala za kolik, tak jsem si raději sedla.Tak mám na celé odpoledne až do večera co dělat.Přeji také krásný výkend. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, já už jsem se s ním taky srovnala, už k nám prostě patří chlapec, jeho příběh najdeš tady, pokud si ho chceš přečíst http://vyzobanaslunecnice.blogspot.cz/2015/04/trpaslik-na-zahrade.html. Já teď nemohu jít nakupovat, zítra pojede můj muž sám. Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  4. Krásné střípky z fotografií. Trpaslík k té zdi patří, vůbec mi nepřijde jako kýč.
    Mušličky mi před pár lety dovezla z Chorvatska bývalá kolegyně. Justýnka má pořádný kožíšek, myslím, že jí zima moc není a na sluníčku si ho pak pořádně vyhřeje.;-) Přeji ti hezký víkend. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, mně už se taky nezdá, že je to kýč :-) Člověk za život některá svoje stanoviska přehodnotí. Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  5. Moc krásná procházka a přeji maličko lepší pohodu, ať to sluníčko napraví všechny křivdy, potíže a nesnáze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, moc děkuji. Ono to není asi moc o pohodě, prostě to je život. Měj se krásně.

      Vymazat
  6. Hezký ranní pel-mel. Příjemný víkend přeji

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, pěkné nakouknutí. Já také nestíhám a tím zanedbávám i blog, ale snad o víkendu napravím. Hezké sváteční dny. Iva

    OdpovědětVymazat
  8. Martí, jaro je krásné a teplé, vyvalila bych se taky, ovšem čas bývá až večer. Myslím, že tyto dny bych to mohla napravit. Hýčkej hrušku a budou plody.
    Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
  9. Tahle skoro letní rána.. krásné momentky, Marti!
    Přeji co nejhezčí sobotu! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, no dnes od rána je skoro vedro, takže máš pravdu skoro léto. Měj pěkný víkend.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.