středa 12. srpna 2020

život na houpačce

Život je houpačka. Záleží na zhoupnutí. Jak velké je to dole a to nahoře.
Pondělí odpoledne bylo to zhoupnutí dole. Ne, nebudu se rouhat, vím, jak vypadá dno a tohle to rozhodně nebylo.
Prostě střet dvou světů. Na jedné straně něco, co je prověřeno, funguje a má podporu lidí okolo a na druhé straně chaos bez koncepce, bez plánu s měnícími se názory každý den, a schovává se to za slovo reorganizace. 
Vám jde o věc, na druhé straně to zásadní nemá žádnou váhu. A vy se naivně domníváte, že to bude jako v té pohádce a dobro musí zvítězit nad zlem. Zjišťujete, že zase pravděpodobně zvítězí zlo nad dobrem. 
Na jedné straně logika a výsledky, na druhé straně vah jen to můžu!!!, tak to prostě udělám.
Bára to shrnula do jedné věty: vo co tady, do prdele, jde?! 
No to nikdo neví. A myslím, že bohužel ani ten, který stojí na druhé straně.
Nicméně už jsem řekla po víc než třech letech neustálých a nepřínosných změn dost. Ježíš, já nemám zapotřebí ve svém věku neustálý stres. Z tohoto důvodu jsem odmítla i jiné nabídky, které přicházejí.
Uměla jsem říct dost, i když mi hrozila ztráta práce. Tady mi nic nehrozí, rozhoduju se sama a jediné plus bylo a ještě je, že mě to baví, ale nebudu to dělat za každou cenu. Po víc než třech letech ani tu změnu nemůžete v regionu ustát, protože celou dobu nějak pracujete a dobře. A víte, že jinak by to ani nešlo.
A hlavně nechci vysvětlovat lidem, kterých se to týká, proč takové nesmyslné rozhodnutí, proč už s nimi nebudu komunikovat jako dřív. Že bych ztratila to jediné plus, které mám a to je svoboda. Ta ztráta by byla pro všechny velkou ztrátou a takto se pracovat nedá.
Já vím, popsala jsem situaci jen v náznacích. Ona je totiž podobná tolika dalším situacím, kteří všichni prožíváme. Navíc rozebírat ji nemá smysl, rozumí jí pořádně jen ti, kteří jsou okolo.
V úterý ráno ještě vstřebáváte svoje rozhodnutí, které vám pravděpodobně změní život. 
Ale je nový den a třeba se zhoupnete zase nahoru. Hned po ránu se dozvídáte dvě pozitivní zprávy. Jedna oznamuje, že konečně skončí něco, čím jste se museli léta zabývat a poslední měsíce velmi intenzivně, že cítíte strašnou únavu. Jste rádi, že to už snad skončí, ty starosti, někdy bezesné noci, a je vám úplně fuk, že na konci tohohle martýria jsou i trochu peníze. Peníze vám to nenahradí, mám jen radost, že to konečně končí. Nakonec netrpím nedostatkem a zdraví, které bych fakt potřebovala, si za to nekoupím.
Druhá zpráva, do které je zapojena celá naše rodina, mě ráno vynese trochu do nebes, protože přinese do budoucna radost. Ale radost vám úplně prozradím až příští týden. 
Toto nebude jen v náznacích.
Jaká bude dnes středa?
Snad už v normálních kolejích. Včera byl celý den ve znamení té druhé krásné zprávy, která nám změní každodenní život trochu víc, a na nic jiného jsem neměla čas.
Tak dnes jen takové malé shrnutí dvou posledních dnů. Ani nevím, jestli se to dá vůbec číst, když vlastně vůbec nic není konkrétního.
Psala jsem to ale hlavně pro sebe.
Mějte pohodovou středu pokud možno bez nějakých závažných rozhodnutí.
Prostě mějte takový obyčejný den a prožijte ho naplno.
Já možná po emocemi nabitých dnech chci den prožít úplně obyčejně bez velkých emocí, ať už těch pozitivních či negativních. I ty pozitivní mě včera trochu paralyzovaly, že jsem nebyla schopná se zabývat ničím jiným. Ale to určitě znáte všichni taky.

14 komentářů:

  1. Marti, pravda, pochopit se to úplně nedalo. Ale asi máš za sebou nějaké rozhodnutí, co se práce týče (?). Asi tě někdo chtěl někam nebo do něčeho natlačit a ty jsi řekla, "takhle ne, rozhoduji se já ne vy". Ať to bylo cokoli, vždy když něco končí, tak zas něco jiného začne. A dobrá zpráva? Tak ta byla tak emočně podbarvena, že to vypadá, jako by měl být na obzoru "nějaký nový živý tvor".
    Marti, pevné nervy ti přeji, a pokud možno chvíli žádné nové zprávy :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, musím odpovědět hned. Moc díky. Já věděla, že mí "letitý" přátelé pochopí... Ještě jednou díky moc a měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Martino, napadlo mě jen to, že budete mít nové vnoučátko, a to bych ti moc přála. Ohledně práce? každá jednou končí a něco nového začíná a to dobrodružství ti přeji, bude sranda, neboj.Držím palce, vedle sebe máš super parťáka a děti a v širším okruhu zvědavé čtenářky. tak hola. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivana napsala to, co jsem z Tvých vět vycítila i já.
    Někdy je nutné se rozhodnout a taky něco špatné pro něco dobré !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, přeji ti aby těch zhoupnutí dolů bylo co nejméně. Nejhorší je, když je člověk dole a nevidí možnost stoupání z toho dna a pak se ještě najde někdo, kdo člověka dole ještě " přišlápne", aby nemohl nahoru. Kdysi jsem to zažila a už nikdy bych to nechtěla zažít. Doufám, že tě teď čeká plno radostí a štěstí a to ti moc přeji. Měj krásný den hlavně bez problémů.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, napadlo mě to stejné jako děvčata přede mnou, co se práce týká i nějakého nového přírůstku do rodina. Ať je to vnoučátko nebo třeba i čtyřnohý kamarád.
    Co se týká práce, vím, že by ses nenechala natlačit do něčeho s čím nesouhlasíš. Ať jsou další zprávy jen pozitivní a to zhoupnutí ať je směrem nahoru.
    Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Marti, máš to alespoň hezky rozložené. Moc Ti přeju aby ses rozhodla správně, a radostných událostí není nikdy dost, nakonec i to těšení je fajn. Já mám průšvihy vždycky v balíčku, to říkám, že čert jde dělat vždy na hromadu. A pak to zas poleví a nějakou dobu se nic neděje. Lenka kočka

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, Ivana to napsala asi dost přesně. Držím palce, aby Tvé rozhodnutí bylo to nejlepší. A těším se na tu pozitivní zprávu, kterou zítra odtajníš. M.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, i já jsem pochopila (snad správně), že první rozhodnutí je týká práce, ve zbytku jsem se přiznávám ztratila. Ale přeju klidný čtvrtek i další dny bez velkých rozhodnutí. A těším se, až prozradíš radost...

    OdpovědětVymazat
  9. Marti věřím, že jsi se rozhodla správně, i když to asi nebylo tak lehké a už se těším na tvé velké překvapení. Iva

    OdpovědětVymazat
  10. Tvé náznaky jsou prostě o rovnováze. Ona nakonec vždycky nastane, dřív nebo později, i když to třeba tak nevypadá.
    Moc ti přeji jen samé dobré zprávy, Marti! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj holky. Helenka to vyjádřila ve svém komentáři líp než já. Překvapení vám prozradím až příští týden. Ne že by se mi chtělo tak dlouho držet tajemství, ale bojím se, abych to nezakřikla. Vše je na dobré cestě, ale kdo ví... Mějte pěkný den a díky za milé komentáře.

      Vymazat
  11. Ježiši, to jsou takový nervy, já mám příští týden dovolenou ???
    Překvapení, no a jak já to mám vydržet ?
    Zase jsem napnutá, ale hlavně zdraví, hlavně zdraví, to ostatní se doladí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahahahahahaha!!! Blondýnko, díky, včera jsme se fakt zasmáli. Tvoji milí Dietlovi, které bavíš a mají tě rádi...

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.