neděle 30. prosince 2018

bohémská rapsodie

zdroj
Mám ráda ten pocit, kdy mě něco natolik uchvátí a pohltí, že přestanu úplně vnímat, kdo jsem a kde jsem.
V převážné většině případů to bývá divadlo. Přiznávám, že v kulturních zážitcích je právě ono na prvním místě. Do kina jsme chodili vždy minimálně, za příjemně strávený čas považujeme divadlo. A není to tím, že nyní je možné stahovat filmy, jaké nás napadnou. Měli jsme to tak vždy, i když je pravda, že dřív bylo víc filmových snímků, které nám stály za shlédnutí.
V poslední době si ani nevzpomenu, kdy jsme naposledy byli v kině. Ne, že bychom o tom nikdy neuvažovali, ale vždy, když jsme zatoužili po kině, nikde zrovna nedávali nic, jezdíme do Prahy většinou do Letňan, co by stálo za to.
Pro Bohemian Rhapsody jsme se rozhodli po zralém uvážení. Jednak máme Mercuryho rádi a toto je přesně film, na který pouhá televizní obrazovka nestačí a už nemluvě o zvuku. To je přesně film, který stojí za vidění na velkém plátně.
Životopisný, hudební a drama v jednom mě na celé dvě hodiny vtáhlo a já přestala vnímat okolní svět. Tedy až na začátek filmu. Ještě čtvrt hodiny po začátku chodili diváci, takže nebylo vidět na obrazovku. Považuji to za nevychované a bezohledné, navíc to nebyli lidé, kteří si koupili lístky na poslední chvíli. Byla to místa už dávno obsazená, když jsem si při koupi vybírali místa my. 
Zpočátku mi vadil představitel hlavní role. Nelíbila se mi vizáž a Freddieho mi moc nepřipomínal.
Ale postupně to odplulo. Buď jsem si zvykla anebo si maskéři dali větší práci.
Přiznávám, že mi ukáplo i pár slz. Já moc nebrečím, tak jsem si i ty slzy užila.
Kvůli tomu filmu jsem překousla i velké obchodní centrum Letňany. Ale opět jsem si potvrdila, že to fakt nemusím, co nemusím, já to nenávidím a už mě tam dlouho nikdo nedostane. 
Návštěvy kina jsem využila, přece tam nepůjdu znovu, i k nákupu jediné věci, kterou si přes net nekupuji a to je podprsenka. Poprvé jsem narazila na prodavačku znalou své věci. Ještě nikdo mi tak nepomohl a neporadil při výběru jako ona. A někdy bývá podprsenka to nejdražší, co na sobě mám a včera to byla fakt investice. A ještě jsem konečně proměnila poukázky k narozeninám na krémy v Yves Rocher. Prohlašovala jsem mému muži při procházce tímto "městem", že pokud ty dva krámy hned nenajdeme, kašlu na to a nic si nekoupím. Pro mě to fakt procházka byla. Ovšem na každém kroku byly pohovky, kde jsem si mohla na vteřinu sednout a pak pokračovat v chůzi chvíli bez bolesti.
Pokud někdo tato obchodní centra miluje, může tam bez problémů strávit celý den. Na pohovkách jsem zahlédla lidi, kteří si četli knihu. Na mě je tenhle svět příliš umělý. 
Jediné pozitivní bylo kino a oběd.
Jestli máte rádi charisma a nádherný zpěv Mercuryho, určitě na film běžte. Stojí to za to.
Hezkou neděli.

P.S. A včera jsme si s mým mužem večer pouštěli písničky Queen. U filmu mě celkem překvapilo, že jsem úplně všechny písně znala.


14 komentářů:

  1. Mám to úplně stejně. Obchodní centra fakt ráda nemám, chodím do nich jen v největší nutnosti. V Letňanech jsem snad ani nebyla a to je mám relativně blízko. Absolutně nechápu lidi, kteří tady rádi tráví třeba rodinné víkendové dny. I do kina chodím zhruba jednou za dva roky. A právě v těchto dnech zvažuju, jestli bych neměla překročit svou komfortní zónu na Bohemian Rhapsody jít. Dcera je pro, přemýšlím, jestli i 10 letému synovi se to bude líbit. Moc děkuju za recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alice, včera tam byly i takto malé děti. Nemohu posoudit, zda je to bavilo, nicméně jestli občas někdy rušil, byli to dospělí a ne děti. Takže myslím, že to můžeš určitě zkusit. Když byly naše tři děti malé, nejmenší se vždy muselo přizpůsobit a chodila ve třech letech i na Spejbla a Hurvínka. Dnes je z ní divadelní režisérka, ale to už jsem tady několikrát psala. Děkuji za komentář a přeji hezkou neděli.

      Vymazat
  2. Ani já obchodní centra nemusím, a to máme v Jihlavě daleko menší - City Park. Je v něm i kino, dá se posedět v kavárně, bistru. Vždycky ho s manželem rychle projdeme, nakoupíme jen to nejnutnější. Rád tam chodí náš vnouček a to kvůli jezdícím schodům.:-)
    Písničky skupiny Queen mám ráda, ovšem manžel by na něj se mnou nešel. Slyšela jsem na film jen dobré recenze.
    Přeji hezkou neděli. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, i my jsme na něm byli a odcházeli nadšení. A přesto, i my byli zklamáni chováním některých ostatních diváků. Rušení rozbalovaním brambůrků a následně neustálé šustění sáčkem, mačkání petky při každém louku..... jako by bez jídla a pití nevydrželi ani hodinu. Ach jo...... Jinak velká nákupní centra taky nemusím a navštěvuji je opravdu vyjímečně. Vlastně každý, koho znám, je nemá rád. A přesto jsou plná......
    Marti, měj se moc krásně, Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Marti,
    Bohemian Rhapsody jsem viděla v listopadu...Byl to jeden z nejsilnějších mých filmových zážitků letošního roku a dlouho bude!! Asi jsem měla štěstí, viděla jsem jej v menším kině a měla štěstí na normální diváky, kdy na konci všichni potichu seděli, než plátno zhaslo...Přiznám se, že na film jsem se strašně těšila a zároveň na něj šla s velkou obavou- protože jsem měla FM načteného od mládí nazpaměť...nakonec myslím, že to dobře dopadlo- víš, Freddie Mercury byl zkrátka jen jeden jediný a prostě nenahraditelný, nenapodobitelný...jeho hlavní představitel byl dobrý, stejně tak všichni Queeni..Tento film se musí vidět v kině- díky akustice a velkému plátnu...kdy jeden moment jsem měla pocit, že jsem opravdu na jeho koncertě- úplně mně to vtáhlo...to víš, že slzička ukápla i mně.. Queeni poznamenaly mé celé období na gymplu, dospívala jsem s nimi a miluju je...navždy... Jsem ráda, že film natočili, FM si to zaslouží...
    Krásný den Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, Mercuryho písně mám moc ráda a obchodní centra nesnáším.Měj krásný zbytek dne.Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem na film slyšela taky jen chválu, takže uvažuji, že se na něj vypravím. Nejspíš sama, protože muže tohle až tak moc nebere.
    Nákupní centra jsem milovala v letošním lété - kvůli klimatizaci. měla jsem v kanclu přes 30°, tak jsem si brala noťas a práci do kavárny v NC Chodov... Většinou jsem pak ještě prolezla nějaký ten krám. Ale jinak od té doby, co NC rozšířili, tam při nákupu kapslí do mámina kávovaru bloudím :-), tak ho nijak moc nevyhledávám. Ale na druhou stranu - u nás na sídlišti je prostě některý typ obchodů v NC nejblíž.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  7. Film jsem neviděla, čekám, kdy ho u nás v kině dají.
    Obchodní centra velkého formátu navštěvuji zřídka, cítím se lépe v menších obchodech.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Veľa dobrých, ba vynikajúcich recenzií som na tento film čítala ... Mercuryho a skupinu Queen počúvam veľmi rada ... Tak som si film stiahla do počítača ... zatiaľ som ho nevidela, asi to bude v kine iný zážitok ... Do naozaj veľkého obchodného centra sa sem tam dostanem ... cítim v ňom anonymitu, čo mi vyhovuje ... a najradšej tam idem sama ... som čudná ? Marti, prajem pekný večer ... L.

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, Bohemian Rhapsody nás také dostal a to tak, že jsme v pátek na něm s Mírou a našimi známými byli podruhé a i podruhé jsem bulela. A možná půjdu ještě jednou s dcerou. Přesně jak píšeš, toto je film na široké plátno a ne televizi. Mně se herec v roli Freddiho líbil od začátku.
    A obchodní centra nemusím, jen v nezbytně nutném případě. :o)
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
  10. Tento film si zaslúži veľké plátno kina. Očaril.

    OdpovědětVymazat
  11. Marti, Bohemian Rhapsody jsem viděla v den premiéry a dnes jdeme znovu. Už dlouho mě žádný film tak nedostal.
    S OC to mám stejně, když tam nemusím, tak tam nejdu :o)
    Přeji ti hezký poslední letošní den, Helena

    OdpovědětVymazat
  12. Také do toho půjdu, vyrůstala jsem na nich, z kotoučáku ta hudba jela celý den, takže mám naposloucháno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, odpovídala bych všem stejně, takže zase najednou. Ano, byl to zážitek. Pořád ten film ještě vstřebávám :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.