Dnes mám zpoždění v psaní i čtení. Od včera jsem byla v Praze a večer hlídala vnoučata a k tomu počítač nepotřebuji. Po dlouhé době bez počítače 24 hodin, docela jsem si odpočinula.
Dnes tedy zveřejňuji jen recept, který jsem měla připravený v konceptech snad měsíc.
Zprudka jsem opekla kotlety ve wok pánvi jen osolené. K masu jsem přidala na proužky nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, znovu zprudka opekla, okořenila barevným pepřem, přidala nakrájenou hlívu ústřičnou, po chvíli jsem přidala trochu balzamikového octa a kapku cukru, který jsem nechala zkaramelizovat. Cukr k masu přidávám dost často, zvýrazní se chuť a šťáva získá hezkou barvu. Podlila jsem horkou vodou a dusila, dokud nebylo maso měkké.
Zahustila trochou solamylu a dobrou chuť. K tomu rýži vařenou s kari kořením.
Hezký zbytek dne.
Dnes tedy zveřejňuji jen recept, který jsem měla připravený v konceptech snad měsíc.
Zprudka jsem opekla kotlety ve wok pánvi jen osolené. K masu jsem přidala na proužky nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, znovu zprudka opekla, okořenila barevným pepřem, přidala nakrájenou hlívu ústřičnou, po chvíli jsem přidala trochu balzamikového octa a kapku cukru, který jsem nechala zkaramelizovat. Cukr k masu přidávám dost často, zvýrazní se chuť a šťáva získá hezkou barvu. Podlila jsem horkou vodou a dusila, dokud nebylo maso měkké.
Zahustila trochou solamylu a dobrou chuť. K tomu rýži vařenou s kari kořením.
Hezký zbytek dne.
Masíčko na houbách můžu, mňam.
OdpovědětVymazatKdyž jezdíme za vnoučátky, tak počítač také nepotřebuji.;-) Růža
Růži, já si většinou počítač beru, protože pracuju, až děti spí. Ale psala jsem dva dny nějaké články, tak jsem se rozhodla, že toho bylo dost :-) Měj hezký večer.
VymazatMarti, s hlívou jsem ještě nevařila, pořád se na to chystám a ještě na to nedošlo. Mimo jiné proto, že máme spoustu sušených hub, tak sahám po nich. Ale inspiraci si budu (doufám) pamatovat - ony ty sušené zásoby taky jednou dojdou ;-)
OdpovědětVymazatStáni, my jsme letos neměli vůbec žádné houby, u nás nerostly. A hlívu máme rádi a v podstatě ji kupujeme furt na střídačku se žampiony. Ale hlíva má podstatně výraznější chuť a ještě je na víc zdravá. Měj se krásně.
VymazatKotlety jsou jediné vepřové maso, které jím. Co jím, já je miluji a varianta s hlívou mi není vzdálená, ano, mohu.
OdpovědětVymazatBlondýnko, já jím všechno, ale na něco jsem kotlety nejlepší. Měj se krásně.
VymazatMarti, vypadá to skvěle, hnedka bych si to dala.
OdpovědětVymazatAničko, a bylo to moc dobré...
VymazatMarti, musela to být dobrota. Můj muž hlívu miluje, vařím s ní celkem často!
OdpovědětVymazatMěj hezký večer, Helena
Helenko, i my kupujeme hlívu často. Měj pěkné pondělí.
VymazatMarti , tak jsem opět dnes uvařila podle tebe,ale místo hlívy jsem dala naše sušené houby.Manžel hlívu nemá rád,což mě štve.Bylo to moooooc dobré a tak opět děkuji za recept.Martina
OdpovědětVymazatMartinko, to mám radost. Myslela jsem, že jsi tento recept ani nezaznamenala. Jsem ráda, že chutnalo. Měj pěkný den.
Vymazat