neděle 9. prosince 2018

hejno vran a nechtěná adventní dekorace


Vraní sněm jsem fotila v úterní ráno a dávala na facebook. A zapomněla dát na blog anebo jsem prostě měla jiná témata. Dnes jsem si na ně vzpomněla. 
Venku prší a strom je prázdný. Žádný vraní sněm se dnes nekoná. A najednou jsem si v duchu začala zpívat dávno zapomenutou píseň "nad hlavou zakrouží ti hejno vran, hejno vran, hejno vran..."
No nevím, kdyby mi tenhle sněm zakroužil nad hlavou, zda bych byla úplně šťastná. 
Trochu mi to připomnělo Hitchcocka a to, proč zrovna tento film už nemohu nikdy vidět. 
Někdy tady o tom možná napíšu. 
Každý máme v životě příběhy, o kterých se mluví nelehko, i když se staly třeba před čtvrt stoletím. 



K včerejšímu příspěvku jsem zapomněla napsat ještě o jedné adventní výzdobě. 
Asi si vzpomenete, jak jsem koncem listopadu psala o renovaci schodů u nás doma a Justýna začala okupovat v chodbě na zemi odloženou mikinu mého muže. Tak musím říct, že tahle "výzdoba" je u nás pořád. Před týdnem jsem se snažila opuštěnou mikinu už vyhodit do prádla. Ale neumíte si představit ty smutné oči našeho mazlíčka, když to zjistila. Tak jsem zase poslušně šla a mikinu vrátila na místo. No to bylo radosti!!! 
No už bydlela různě v odloženém kufru, tašce, krabici, ale vždy ji to po týdnu přestalo bavit. Tady to už vypadá na furt a já musím vysvětlovat návštěvám, proč se válí mikina u nás na zemi.



Jo včera jsme si doma rozdělili úkoly. Můj muž uklízel poctivě celé horní patro sám, já jsem psala články a v přestávkách si připravila všechna těsta na vánoční cukroví. 
Upekla jsem vanilkové rohlíčky a zaplnila první novou dózu. 
Dnes v práci pokračujeme a zapálíme si druhou svíčku na našem novém adventním svícnu. 
Hezkou druhou adventní neděli všem.

P.S. Ještě jsem chtěla poděkovat, že se postupně přidáváte k mojí adventní výzvě. Až budete mít hotovo, dám prezentaci výzvy na blog. Prosím napište mi, jestli se ještě někdo přidáte k těm, o kterých vím, abych pak na někoho nezapomněla. 

14 komentářů:

  1. Milá Marti, i já Tobě přeji krásný druhý adventní týden. Přiznám se, že fotka s hejnem vran ve mně vyvolává spíš děs..asi jsem také ovlivněná hororem. O tvé výzvě jsem přemýšlela, ale zase nemám tolik svícnů..ač pálím svíčky kde se dá..většinou to jsou samé domečky, či lucerničky..tvé svícny jsou krásné..chvilku jsem si zahrávala s myšlenkou nějaký pořídit, ale už se ke mně do bytu asi nic nevejde:o))..Justýna má jistě vybraný vkus a na mikině se musí báječně odpočívat. Ne nadarmo se říká o kočkách, že to jsou aristokratky:o). Měj se moc krásně. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, no mně se ta fotka s vránami líbí, když jsou na stromě a nelétají mi nad hlavou. Klidně se do výzvy přidej. Psala jsem jakékoliv skleničky, lucerničky atd., vše co jde použít jako svícínek. Jen mi dej vědět, jestli se přidáš. Měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Marti, taky mi fotka připomněla horror Ptáci :-). Že jsem se to tvé výzvy zapojila, myslím, víš.
    Já víkend trávím velmi poklidně, chci se zbavit nějaké virózy, co na mne v týdnu skočila, tak udělám jen sem tam něco (včera marokánky, dneska namažu linecké) a mezitím odpočívám.
    Hezký zbytek adventní neděle

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, i na mně působí fotka hejna vran strašidelně, také jsem si vzpomněla na již zmiňovaný film. Víkend jsme strávili v klidu. Včera mi manžel pomáhal uklízet, já přitom stihla nafotit pár svícnů, které máme, potom i sbírku zvonečků. Tech je podstatně víc. A konečně je budu moct dát na blog. A dnes jsme byli u mladých a užívali si vnoučat. Po letech jsem hrála "prší". Občas se mi podařilo i vyhrát. Pak jsem si s vnoučkem dala dvě kola "člověče, nezlob se". Človíček se ale zlobil, když mu nepadala šestka. Bylo nám moc hezky a vůbec nám nevadilo, že hodně prší i venku a u toho pořádně foukalo.
    Přeji hezký večer druhé adventní neděle. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, na mě nepůsobí ta fotka strašidelně, ba právě naopak, líbí se mi. Jen bych nechtěla hejno vran nad hlavou. Měj se krásně. U nás přestalo na chvíli pršet.

      Vymazat
  4. Marti, kočičí mazlíček si to může dovolit. Nikdy bych nevěřila, že budu tolik věcí podřizovat těm svým mazlíčkům. Omlouvám se, ale na výzvu jsem zapomněla. Dej mi ještě dva dny. Někdy mám pocit, že si můj mozek vzal dovolenou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, čekám na tebe, buď v klidu. Ano, ani já bych nevěřila, že budu Justýně tak ustupovat. Jsem zvědavá, jak dlouho budeme bydlet s mikinou na zemi :-)

      Vymazat
  5. Marti, strom s hejnem vran je ale nádherný. To se Ti povedlo. A co by pro kočičku jeden neudělal, že? Já jsem včera také pekla, ale uklízet už jsem nestihla, snad v týdnu.
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, i mně se moc líbil. Děkuji. Od té doby tam neseděla žádná vrána, ba ani žádný pták. Měla jsem štěstí. Měj se krásně.

      Vymazat
  6. No, mě ten strom taky připadá jako z hororu.
    Ovšem Justýna, ta je spíš jak v ráji, když jí páníček dá svou mikinu :o)
    Ono i to cukroví dáme, že! Taky jsem na něm začala trochu pracovat :o)
    Marti, tak hodně zdaru a hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, taky mi ten strom přijde strašidelný.Já už mám upečený vanilkový rohlíčky a pracny .Zítra ještě linecké a s cukrovím končím .Já ho docela ráda peču, ale nejím .Dnes jsme byli v Lutařovicích na koncertu v kostelíčka a byla to nádhera .Mají vyhřívaný lavice a tak se to dalo vydržet.Justýnka je chytrá čičinka a taky bych jí tu mikču nechala.Měj krásné dny.Martina




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, nemám to srdce jí tu mikinu vzít. No ta už bude na vyhození, stejně byla pracovní. Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.