sobota 30. března 2019

nový pomocník

Nebo pomocníček?
Tak před dvěma měsíci jsem měla chuť na toasty. Bylo to snad po půl roce. Vše jsem si připravila, ale technika stávkovala. 
Já vím, asi už měla odslouženo.
Tak jsem vytáhla připravené jídlo ze sendvičovače a odložila na talíř s velkou lítostí.
Můj muž je šikovný a dokáže všechno opravit.
Tady už nepomohlo ani umělé dýchání.
Prostě nic ani jiskra.
Oželela jsem vše, co jsem do toastů narvala a vyhodila.
Začali jsme zvažovat, zda tento přístroj vůbec potřebujeme, když jsem jej vytáhla po půl roce.
Mám ráda multifunkční přístroje, které nabízí více možností použití.
Samostatný gril bych nekoupila. Máme jich víc, než je zdrávo.
Gril v troubě, venkovní gril, raclette gril, který používáme rádi a léta, protože, když je nás hodně, miluju na oslavu švédský stůl a tento gril to naprosto splňuje. Každý si udělá menu, na jaké má chuť.
Jeden další stolní gril - dárek jsme dali do dalšího kola, když jsme jej téměř nepoužívali, kde bude využit a udělal radost.
Tak jsem začala něco hledat. Našla jsem spoustu multifunkčních přístrojů, ale za cenu, kterou jsem pro tento téměř zbytečný přístroj nebyla ochotná dát. 
Na svém oblíbeném Lidlu, jak jinak, jsem při objednávání jiného zboží objevila tento kontaktní gril.
Neměla jsem tedy ze začátku úplně důvěru k tomu, že na něm ugriluju měkké masíčko, ale cena byla příznivá a po konzultaci s mým mužem jej máme už dva měsíce doma.
Kýžené toasty jsem dělala jako první.
Potom jsem zkusila stehenní řízek jen okořeněný a potřený olivovým olejem a k tomu přidala nakrájené jen omyté brambory. Byla jsem pokusný králík, a protože to bylo výborné, další pokus už byl pro nás oba s mým mužem.
Gril je malý, tak opravdu na ty dva obědy. Ale naložená kotleta s cibulí, která je v záhlaví příspěvku, byla úžasná. Od té doby je gril součástí naší kuchyně.
Už jsem na něm grilovala i červené papriky, které milujeme. Trošku teda jsem to přehnala s mozarellou, která z grilu trochu vytékala do připravené vaničky, ta je součástí grilu, kam odtéká všechno přebytečné. Ale udržování toho grilu je neskutečně jednoduché. 
Vše v podstatě odstraníte s mokrou houbičkou, nic nezůstane. 
Z tohohle pomocníka máme radost. Když není vůbec na nic čas, připravíte si rychlý oběd během pár minut.
A pro mě je ještě úžasné, že zmáčknu jeden jediný čudlík. Nesnáším nastavování podle druhu masa, váhy, mě to neskutečně zdržuje.
Miluju zapni a jdi.
Jsem líná? Možná. Ale já to tak mám se vším. Když mi něco sdělovali podřízení, moje heslo bylo: rychle, jen střeva, tu zabijačku okolo nepotřebuju, tu si domyslím.
To byl fakt dobrý kup. Někdy potřebuju teplé jidlo šup šup, když letím za prací a na nic jiného není čas.

21 komentářů:

  1. Ty brďo Marti, to by mi vyhovovalo, že je to jenom tak lehce pro dva. Jenže já mám vždy dilema u nových přístrojů do kuchyně - KAM JÁ TO ALE DÁM????? Má malá kuchyň má své určitě prostorové omezení a s tím toho moc nenadělám, ach jo...
    Měj hezkou sobotu.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, no my máme kuchyň docela velkou, takže kromě grilu je připraven toustovač, mixer na smoothie, varná konvice, mlýnek na kafe. Odšťavňovač, který v současné době nepoužívám, jsem už uklidila. Já mám spíš problém s prostorem vevnitř kuchyňské linky. Ale tento gril je malý, nezabere místo, navíc se dá vlastně i schovat, protože se nerozkládá, takže se lehce vytáhne. Měj krásnou neděli.

      Vymazat
  2. Ahoj Marti, našla jsi naprosto perfektní kousek do kuchyně, jelikož nám většinou stačí také jenom pro dva, také mám ráda jen jeden čudl a návody nesnáším, také to možná není o lenosti, ale je to o nechtěnosti dlouhých procesů. Takže až něco vyhodím, a budu potřebovat obsadit vzniklé volné místo, vzpomenu si na tebe a na Lidl. Krásný víkend přeje Marcela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, viď? Mám z toho radost a jsem vlastně ráda, že nám něco odešlo a já to mohla nahradit. Měj krásnou neděli.

      Vymazat
  3. Marti, i mně by se gril líbil. Už úvodní fotografie probudila moje chuťové buňky. Nemám ráda dlouhé vaření a tohle by mi vyhovovalo. Ale i nás je problém kam s ním. Ještě to proberu s mužem.
    Bohužel dnes přišla smutná zpráva a tak nás příští týden čekají docela jiné starosti. Růža

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, připravené pokrmy vypadají velmi jedle. Stolní gril také máme, ale je nějaký veliký a zabere moc místa na lince, tak ho vůbec nepoužíváme. No, možná se na něj znovu podívám. :o) Ta kotleta s cibulí mne totiž láká.
    Přeji Ti prima víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Po kontaktním grilu jsem zatím nezatoužila - na tousty máme toustovač a maso griluju v troubě. Ale až se toustovač odporoučí, tak zvážím nákup trojkombinace, kde jsou výměnné desky na tousty, vafle a právě kontaktní gril. Pokud to tedy ještě budou dělat ;-). Našeho toustovacího stařešinu se mi nechce vyhodit dokud slouží a ty vafle a kontaktní gril zas tak nutně nepotřebuju.
    Ať vám nový domácí pomocník dlouho slouží k plné spokojenosti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, trojkombinaci jsem viděla, ale my bychom vafle nevyužili. Pro děti asi jo, ale zase tady nejsou tak často. Brzy se uzdrav.

      Vymazat
  6. Tiez mame zopar grilov... Dve velkosti klasicka na drevene uhlie, mame aj elektricky, je vsak pre nas dvoch velky a ocistot ho je drina... Kto vymyslel biele keramicke platne, by som mu sla podakovat... Aj ked je cisty, tmave flaky treba vydrhnut. No ale este nieco podobne ako ty. Sendvicovac s vymenitelnymi platnami na wafle, na sendvice a vrubkovanu platnicku ako gril. Pouzivame ho najcastejsie. No a este mame aj hriankovac, ten ide denne... Pripravila si vyborny obedik ... Vyzera velmi chutne... Marti pozdravujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, taky chutný byl :-) A nesnáším, když musím něco drhnout a stejně je výsledek děsný. Tady to jde velmi lehce. Měj krásný den.

      Vymazat
  7. Marti, i nás kontaktní toustovač má nejlepší roky za sebou, ale ještě jsme se k ničemu dalšímu nerozhoupali. Děkuji za typ, všechna nafocená jídla vypadají skvěle. Taky mám ráda jednoduchou obsluhu a hlavně snadnou údržbu - kdo by neměl, že.
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já mám problém s názvy, toaster, ten máme taky a sendvičovač je něco jiného, ale každý tomu říká jinak. Měj krásný nový týden.

      Vymazat
  8. Marti, sice menší, ale podobný gril máme doma a já na něj nedám dopustit! Má i výměnné plotýnky, tak se na něm dá udělat i klasický trojúhelníčkový toust a nebo vafle. A stál obdobnou částku co ten tvůj. Je to nezaplatitelný pomocník. Určitě jsi udělala nákupem dobře a mnohokrát ho oceníš :) Tak ať se daří :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, i tento je malý, možná to tak na fotkách nevypadá a ocenila jsem ho už několikrát :-) Hezký vstup do nového týdne.

      Vymazat
  9. Tak Marti, toho červenýho pomocníčka bych hned brala a vešel by se do kuchyně.Bohužel máme jeden venkovní a jeden v kuchyni.Kdyby se náhodou ten menší porouchal,tak bych chtěla jako máte vy.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, určitě by jsi ho taky ocenila. Měj pěkný den.

      Vymazat
  10. Teda Marti, to je lákavé. Jaro, zahrada volá a v kuchyni jeden nechce trávit tolik času. Recepty šup šup mám nejraději. Zapni a jdi, je úžasná záležitost. Já neumím naladit ani televizi :), pravda, moc ji k životu nepotřebuji.
    Měj se hezky, grilování zdar. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, no právě. No my máme chytrou televizi a filmy z internetu tam musí stahovat můj muž. Ne že bych to při snaze a dobré vůli nezvládla, ale já se tomu vyhýbám. Nesnáším dlouhé návody. Jeden čudl a dost. Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.