Po delší době opět jídlo podle fantazie. Tohle jsem vařila už před pár dny a bylo to moc dobré, chválil můj muž a snědl porci pro dva.
Kachní játra, na která jsem narazila po dlouhé době, jsem zprudka opekla na oleji z obou stran. Vyndala a do výpeku dala nakrájenou cibuli na kroužky a česnek. Nechala jsem zpěnit, přidala kousek krájené červené papriky jen pro oživení, chuť to nijak neovlivnilo, namlela pepř a přidala sojovou omáčku, trochu zředila horkou vodou a krátce povařila. Zalila jsem růžovým kvalitním vínem, lepší by bylo asi bílé, ale beru, co dům dá. Víno jsem nechala odpařit.
Omáčku jsem zahustila trochou škrobu, chvíli povařila. Do vypnuté omáčky jsem dala zpět kachní játra a nechala trochu prohřát.
Omáčku jsem zahustila trochou škrobu, chvíli povařila. Do vypnuté omáčky jsem dala zpět kachní játra a nechala trochu prohřát.
Příloha hranolky a moje švestková omáčka s chilli.
P.S. Na fotkách je vidět, jak se z jídla ještě kouří. Na talíř dávám vždy horké jídlo, nesnáším, když to vystydne. Hezký vstup do nového týdne všem.
P.S. Na fotkách je vidět, jak se z jídla ještě kouří. Na talíř dávám vždy horké jídlo, nesnáším, když to vystydne. Hezký vstup do nového týdne všem.
Marti, podobně připravená játra dělám i já, jen bez vína. Máme je moc rádi. Pravda je, že na kachní játra jsem nenarazila ani nepamatuju, takže nejčastěji připravuji vepřová a nebo kuřecí.
OdpovědětVymazatMusela to být dobrota, úplně se mi sbíhají sliny.
Měj se prima, Petra
Péti, já většinou taky připravuji drůbeží, krůtí játra, na kachní jsem narazila po strašně dlouhé době. Mají samozřejmě jinou chuť a to víno se k nim hodí. Posílám moc pozdravů.
VymazatPříště je s vínem vyzkouším. Jen ta kachní asi nebudou, leda že bych nějakou kachnu sama někde ulovila :D
VymazatJá jsem tentokrát ulovila výjimečně v kaufu :-)
VymazatMarti, na kachní játra jsem ještě nenarazila, většinou také připravujeme vepřová nebo kuřecí. Tvůj recept byla určitě velká dobrota, nechala bych se pozvat. ;-)
OdpovědětVymazatPřeji pěkné pondělí. Také u vás nachumelilo? Růža
Růži, no nachumelilo. Včera to byl jen takový malý pokus, objevilo se pár vloček, ani jsem nestihla vyfotit. Měj se krásně.
VymazatHezký den Marti.Zrovna včera jsem Ti chtěla napsat o nějaký recept a bylo mi Tě blbý otravovat,protože máš dost práce.Tak já podle tvýho receptu uvařím ve středu, ale z králičích jater.Snad to bude taky dobrý.Tvoje vypadá nádherně. Martina.
OdpovědětVymazatMartinko, to mě těší. Bude to dobré i z králičích určitě, ale chce to trochu vína, to tomu dodá luxusní chuť. Měj se krásně.
VymazatUz len ten nazov znie skvostne... mnamky... ja robim vacsinou z kuracich pecienok... kacacieavaju velmi zriedka... Marti, maj pekne popoludnie... L.
OdpovědětVymazatLaury, i já jsem na kachní narazila snad po dvou letech, ale dobré jsou i kuřecí, krůtí či králičí. Měj se moc krásně.
VymazatMarti, já kachní snad ještě taky nikdy nedělala. Používám kuřecí, většinou je dělám s jablky (myslím, že na starém blogu mám recept). Tohle vypadá taky zajímavě, možná by se to toho hodila ta trocha bílého, co mi zbývá v lednici...
OdpovědětVymazatStáni, bílé bude výborné. Měj pěkné dny.
VymazatMusím to niekedy vyskúšať urobiť manželovi. Ďakujem za recept.
OdpovědětVymazatSuesanqa
Zuzanko, jsem ráda, že jsem inspirovala. Měj pěkné dny.
VymazatMarti,
OdpovědětVymazatmanžel byl určitě spokojený- vypadá to famozně!! krásný večer Jarka
Jaruško, ano to se povedlo :-) Měj pěkné dny.
VymazatMarti, ty mi tedy děláš chutě!
OdpovědětVymazatKachní játra jsem už dlouho neměla a ta tebou připravená vypadají velmi delikátně.
Měj hezké dny, Helena
Helenko, my jsme je měli taky snad po dvou letech. Měj se pěkně.
Vymazat