sobota 10. listopadu 2018

nádherné "zbytečnosti"





Nikdy nedávám praktické dárky, které někdo potřebuje. Ty ať si koupí každý sám. Já bych teda od svého muže nechtěla dostat sporák či pípu na pivo. 
To není fikce, to je skutečnost.
Dávám "zbytečnosti", které si myslím, že potěší a obdarovaný by si je asi nekoupil. 
A taky pochutiny a dárky vlastní výroby.
Ráda i nádherné zbytečnosti dostávám, ale zbytečnostmi se jen zdají. Když je dostanu, mám radost a říkám si, jak jsem mohla bez toho žít. 
Podle mojí mamky je to ovšem jen na prach, jak ona říká. 
To mně nevadí. Mám ráda kolem sebe hezké věci a kochám se pořád.
Vzhledem k tomu, že je čas nakupování dárků, prezentuji zde "zbytečné" nádherné dárky, které jsem dostala já na Moravě k narozeninám. Sice vám nemohu napsat odkaz, jako to normálně dělám vždy, kde nakoupit, ale třeba to někoho inspiruje k nákupu úplně něčeho jiného anebo podobného. 
Aspoň já to tak mám.
Kovového jeřába jsem si zamilovala. Je osázený kamínky, které svítí, když se nasvítí. Jako kdysi v dětství, když jsme podobné kamínky drželi pod světlem a pak pod peřinou svítily.
Rovněž velkou nádhernou vázu. Nevím, jestli je to na fotkách vidět anebo to vidím já, protože to vím, ale je dvoubarevná. 
Prostě krásná. Tak velkou nemám.




Ještě není nic na značkách. Zas budu obracet barák na jih, než najdu to správné místo. 
Socha jeřába se hodí i na zahradu, ale teď ji chci mít blízko sebe. 
Možná ji tam ani nikdy nedám.
A tento krásný malý stojan, vidíte pro srovnání ten štětec normální velikosti, s malým plátýnkem je rozkošný. Co je malé, to je milé.
Chtěla bych tam něco namalovat, ale to budu potřebovat asi štětečky k očním stínům 😂


19 komentářů:

  1. Ten jeřáb je nádherný!! Praktické dárky dávám, pokud si o ně někdo řekne. Jinak miluji pochutiny jako dárky :-) Ráda je dávám i dostávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuji. Ano, to je něco jiného, když je to na přání. Hezké dny.

      Vymazat
  2. Ten jeřáb je překrásný Marti. Já ráda dávám dárky, baví mne je vymýšlet, prolézat - teda dříve krámky - nyní e-shopy a čekat na vnuknutí. Postupně jsme však přešli i k praktickým dárkům, o kterých víme, že by se mladým hodily.
    Dostala jsi moc hezké dárky.
    Měj krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, vidím, že jsem napsala termín praktické dárky asi nevhodně. Spíš jsem měla napsat asi potřebné ve smyslu ponožky, hrnce atd. To bych pak musela brát i svoje pochutiny jako praktický dárek :-) Nebo dalekohled. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Marti, dostala jsi krásné dárky a ten jeřáb to je bomba.Tak toho bych taky chtěla.Hned mám lepší náladu a pokochala jsem se.Přeji hezký zbytek soboty.Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, dárky, které jsi dostala, se mi moc líbí. Určitě pro jeřába najdeš správné místo, je nádherný. I váza je moc krásná. Když jsem uviděla malířský stojan, tak mně napadlo, že by se mi takový líbil pro panenky. Promiň, jsem trochu postižená mým koníčkem.;-)
    Přeji hezký večer.Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, mám zjistit, odkud je? Proč postižená? To bychom byli skoro všichni. Já tomu naprosto rozumím. Měj hezkou neděli.

      Vymazat
    2. Marti, moc děkuji, ale nemusíš zjišťovat odkud je. Teď musíme ještě probrat všechny věci a vyřadit nepotřebné. Však to znáš. Růža

      Vymazat
  5. Marti, dárky jsi dostala krásné, všechny. Ale ten jeřáb je opravdu parádní. Mně praktické dárky nevadí, někdy se bojím překvapení a nevím, jak reagovat, když to zrovna není to pravé ořechové. Ale naštěstí takových moc není. Také si dělám starosti s výběrem dárků pro ostatní, aby pak nebyli nemile překvapeni, není to jednoduché. :o)
    Přeji Ti hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, výběr dárků fakt není jednoduchý. Já projíždím internet už několik měsíců. Měj hezké dny.

      Vymazat
  6. Určitě tě dárci dobře znají a věděli, čím ti udělají radost.
    Já mám praktické dárky docela ráda - tím tedy nemyslím zrovna sporák, ale třeba nová turistická GPSka nebo čajová konvička mi určitě radost udělají.
    Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, vidím, jak jsem už napsala v komentáři výše, že jsem termín praktické dárky použila asi špatně. To, co popisuješ, nejsou pro mě praktické dárky. To by pak byl i krásný designový budík či dalekohled anebo moje pochutiny. Já myslela něco jako ponožky, hrnce, zkrátka potřebné věci, které si stejně musíš koupit. Krásná konvička mě taky potěší. Měj se krásně.

      Vymazat
  7. Poslouchat, vnímat a myslím, že každý dokáže dát dárek, který potěší a rozhodně to není souprava skleniček, tu totiž podarují lidé bez fantazie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, přesně, o tom to je. Taky jsem jednou od kolegů dostala pekelně drahé skleničky, které jsem neuměla docenit :-) Jako perly sviním :-)

      Vymazat
  8. Dostala jsi prima dárky. Jeřáb ten si tedy je!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné dárky, Marti! Moc se mi líbí! tvoje maminka má pravdu, ale kdo by kolem sebe nechtěl mít hezky, že.
    Pohodový den přeji, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.