úterý 20. listopadu 2018

možná pro inspiraci


Ježíšek u nás téměř už bydlí... 
Nechci prudit, ale už dokupuji jen maličkosti. Pro mě je výhoda nakupování přes net, je to podstatně rychlejší a v klidu, nestačím být netrpělivá a vzteklá, a část dárků je anebo bude moje vlastní výroba.
 Ale přiznávám, že takto rychlá jsem letos poprvé, nějak se zadařilo.
Dávám sem jen tipy na dárky pro děti a některé už jste viděli, pro dospělé dám až po a to už bohužel nebudou tipy :-)
Budu si muset ty dárky sepisovat, abych je pak pracně nehledala a na něco nezapomněla.
Původně jsem chtěla koupit parfém jen pro Lolinku. Alánkovi něco jiného, ale pak jsem si uvědomila, jak je teď ve věku, kdy věrně kopíruje Lolu, ať je to cokoliv, a nechtěla jsem zažít smutný obličej s jeho tradičním: já taky. Takže parfém s auty, které miluje, i pro Alánka. A bude se hodit k tomu úžasnému saku, ve kterém chodí do divadel a za kulturou.
Po dlouhé době možná po roce jsem zabrousila na Albi. Všude na netu jsem hledala novou kosmetickou taštičku, ale nic se mi nelíbilo. Většinou jsem moc ráda, když mi některé věci doslouží a já je mohu vyměnit za nové. Tady jsem dlouho otálela, až už bylo téměř pozdě a novou etui jsem potřebovala hned. Nedokázala jsem se s původní rozloučit, protože mi ji koupila dcera v Paříži. 
Ale už to byl děs, tak jsem hledat musela. 
Je krásná, ale trochu větší, než jsem myslela a to jsem si měřila velikost metrem.


Mají tam spoustu krásných věcí vhodných jako dárky, tak jsem ještě koupila pro děti bloky s plameňákem a lamou pro holky a pro kluky s lenochodem, protože pro ně se mi jiné nelíbily. Ještě uvidím, jestli je nadělí Mikuláš nebo Ježíšek. Bloky jsou dárky rychlé spotřeby a s "omezenou" dobou trvanlivosti, takže je to dobrý dárek, který udělá radost a rodiče se nebudou chytat za hlavu,
 kam s těmi krámy.


A jeden tip na dospělý dárek prozradím. Je to k narozeninám ke konci listopadu, takže i kdyby se prozradilo, už to nevadí.
Zeti se kupují těžko dárky stejně jako našim dětem, všichni jsou na tom bohudík dobře, že si koupí, co je napadne. Dalo mi to hodně hledání a našla jsem dárkové koše na slevomatu. Je to moc krásný dárek plný pochutin, která má zeť rád, včetně čokolády a ještě je v krásné dárkové krabici.
Doufám, že udělá radost.



22 komentářů:

  1. Vidím, že jsi už na Vánoce připravená !
    Bývaly doby, kdy jsem mívala dárky taky dost v předstihu. Letos nemám ještě nic.
    Je to tím, že vnoučata už odrostla mým nápadům, takže raději se dohodnu s nimi. Ráda jsem vymýšlela a trefívala jsem se do jejich vkusu, jenže teď je to už přeci jenom jinak.Ale snacha od staršího syna ta chce dárek ode mne jako překvapení, to si ještě užívám. Znám její vkus a tak se ještě nestalo, že by se jí dárek nelíbil.
    Hezký den, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mě to pořád baví. Dřív se u nás neustále psalo Ježíškovi, vlastně ještě nedávno přes emaily, ale teď hledám sama, a když něco najdu, poradím se s rodiči, abych nekoupila něco, co už vnoučata mají. Měj se pěkně.

      Vymazat
  2. Marti, já letos nemám ještě téměř nic. Ale děti už máme velké, už nemusí mít pod stromečkem hodně balíčků :) Už máme dárků jen pár, je pro trochu potěšení :)
    Měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, ani já nekupuju hodně dárků, nicméně pořád se u nás drží ta tradice překvapení. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Marti, díky za tipy, hodí se mi. Letos jsem nějaká zbržděná, jindy už mám vše nakoupené, letos nejsou ty nápady!!
    Měj se moc hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti ty voňavky pro děti jsi také koupila na Albi? Nemohu je tam totiž najít :o).

      Vymazat
    2. Alenko, telepatie funguje. Akorát mě napadlo, že jsem nenapsala, odkud jsou parfémy. Myšlenku si mi poslala :-). Koupila jsem v DM, výjimečně v kamenném obchodě, protože jsem šla koupit tablety do myčky, a mají tam velký výběr parfémů pro děti, kluky i holky. Pravděpodobně bude i v jiných drogériích např. Rossmann. Jsem ráda, že jsem tě inspirovala. Měj pěkné dny.

      Vymazat
    3. Díky moc, juknu tam. A z Albi objednáno :o)).

      Vymazat
  4. Marti, také už nějaké dárky mám, hlavně pro vnoučata. Ještě musím vymyslet nějakou maličkost pro manžela. Společně jsme si nadělili novou kuchyň a další věci do domácnosti. Líbí se mi bloky pro děti, které jsi koupila. Možná se jimi budu inspirovat.
    Měj se krásně. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, no jo nová kuchyň je krásný dárek a trvalý. Ty bloky jsou linkované a jsou fakt moc krásné a mají tvrdé lesklé desky. Měj se krásně.

      Vymazat
  5. Martičko máš príma nápady.To vínko v krabici se mi líbí. Já mám dárek pro svou mamku a to hezkou halenku.Je zimní teplejší a se stříbrnou bordurou. Co se třpytí a blýská je hezké..:-D Taky pan M.se bude radovat s nové peněženky.A dál ještě nevím.Taky kouknu na E-shop.Viděla jsem chlapecké mikiny Barcelona,tak snad to bude to pravé.A slečně taky nějaký hadřík na sebe.To ještě nevím. Dospělákům vyrobím domácí nudle a nějakou skleničku povidel.Ta tvá švestková s čili musí být príma.A ještě budu šít ekopytlíky na zeleninu.Ta naše mládež začíná přemýšlet ekologicky a to je dobře.
    Hezký večer přeji
    Daška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daška, tu švestkovou omáčku dělám už dlouho, vloni jsem i nahradila třešňovou, někde tady mám i recept. Měj se moc krásně.

      Vymazat
  6. Ahoj Marti, moc se mi líbí krabička s lahvinkou a jinými proprietami, ale já jsem také nakupovací typ internetový a už v září mívám pocit, že co vidím, musím koupit, tak tedy jsem již připravena. Ale balíček si nechám v hlavě pro strýčka Příhodu. Zdraví Marcela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, dárky pro malé děti nevyužiji (ale ty vůně, to je bomba :o)). Krabice a dokonce i hezké bedničky s dobrotami začala občas dávat jako dárky naše dcera nám, hlavně tedy manželovi :o) Úspěch měly vždy!
      Měj hezký den, Helena

      Vymazat
    2. Marcelko, tak to já jsem takto připravena snad poprvé. Měj pěkné dny.

      Vymazat
    3. Helenko, mně se ty vůně taky líbí, a kupovala jsem dětské vůně kdysi i našim dětem v Avonu, když byly malé. Měj se krásně.

      Vymazat
  7. Já dětské tipy bohužel už a zatím ještě nevyužiju, ale tip na dárkovou krabici mne zaujal. Teď vymýšlím něco jako dárky pro kolegy - nejlépe jednoduché "home made" vhodné pro dámy i pro pány. Křížaly a dýňový džem s pomerančem byl loni, tak letos musím sáhnout jinam... A potřebuju 10 kousků... Takže jestli máš tip na nějaké dárky domácí výroby, sem s nimi (prosím)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, v loni jsem dávala na vánoce domácí paštiku, malinkaté utopence :-), naložené žampiony a snad ještě třešňové džemy. Letos to bude švestková omáčka s chilli, naložená pečená rajčata a ještě mě napadlo, že bych mohla udělat do malých skleniček domácí škvarky s trochou sádla, všichni je mají rádi, ale nikdo si je neudělá a ještě jsem měla něco vymyšlenýho, ale nemůžu si vzpomenout ... Pomůže ti to jako inspirace? Měj se krásně.

      Vymazat
    2. Stáni, v loni jsem dávala na vánoce domácí paštiku, malinkaté utopence :-), naložené žampiony a snad ještě třešňové džemy. Letos to bude švestková omáčka s chilli, naložená pečená rajčata a ještě mě napadlo, že bych mohla udělat do malých skleniček domácí škvarky s trochou sádla, všichni je mají rádi, ale nikdo si je neudělá a ještě jsem měla něco vymyšlenýho, ale nemůžu si vzpomenout ... Pomůže ti to jako inspirace? Měj se krásně.

      Vymazat
  8. Já už mám vánoce úplně pro všechny pořešené a nakoupené, navíc jsem letos dodávala hodně zážitků, lístky do divadla, na relax, na kosmetiku, na masáže. Zabalím a je vykukáno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, u nás éra zážitků už byla před lety a už jsme skoro všechno a všichni vystřídali, takže tam já už nemohu. Ale zážitkové dárky byly skvělé. Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.