neděle 25. listopadu 2018

nevařím...


A to už několik dní. Byla totiž zabíjačka. Ne u nás, ale na benwalterovic farmě
A Bára nám ve čtvrtek přinesla výslužku. 
Takže jíme výbornou černou polévku, já ji miluju a můj muž taky, ale vždy mi to připomene, že jsem odjakživa musela polévku cedit, protože nemá rád kroupy. No, aspoň zbylo víc na mě. Už dvakrát jsme měli úžasný prejt s bramborem a zelím. 
Tlačenka je skvělá a jitrnice na ochutnání teprve čekají.
Kdo máte chuť se podívat na současnou domácí zabíjačku, tak koukněte:


Já se musím přiznat, že jsem nekoukala a ani nebudu. A nejen proto, že jsem šest prasátek fotila jako miminka. Ale já nemůžu zapomenout na zabíjačky mého dětství u slovenské babičky, kdy jsem měla na uších polštář a přes troje zavřené dveře jsem slyšela to zoufalé kvičení, kvílení a volání o pomoc. Já vím, že dnes je to už humánnější, ale stejně se nedívám. Já vím, že to dost zbabělé, protože ze zabíjačky jím samozřejmě všechno. Domácí je domácí. 
A moc mi nepomohlo ani tvrzení Báry a jejího muže, že míchání černé polévky či výroba domácích škvarků je prý lepší než orgasmus. 😀
Jo všimli jste si, na co jsem naaranžovala zabijačku? No přece nebude etažér jen na sladké, Ať je využitý.





P.S. Dnes mám zpoždění, páč jsem byla od soboty pryč a přijela jsem před chvílí z Prahy, přinesu ze soboty reportáž, až zpracuji. A samozřejmě odpovím na všechny vaše komentáře a podívám se k vám. To každodenní většinou ranní nakouknutí mi chybí.

18 komentářů:

  1. Ale děláte mi chuť. Hned bych si dala. Černou polívku jsem jako malá jedla. Teď zas jím ryby, jsem to vyměnila.
    Hezkou neděli.
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, my jsme také měli po strašně dlouhé době. V krámu to nekupuju. Hezké dny.

      Vymazat
  2. Ano, domácí je domáci. Bohužel nemám zdroje, takže už jsem dlouho neměla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, my máme taky po strašně dlouhé době a zase dlouho nebude :-) Měj hezké pondělí.

      Vymazat
  3. Marti, při pohledu na fotky se mi sbíhají sliny. Včera jsem dostala od snachy dort k narozeninám, které bude mít příští týden. Tak jsem přeslazená. Jitrnice a prejt mám ráda, s brambory a zelím je to velká dobrota. Polévku nemusím a kroupy už vůbec ne.-) I tlačenku bych si dala.:-)
    Těším se na reportáž a měj hezké odpoledne. Růža

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to já a můj muž můžeme v zimě tyto dobroty všechny. Sice já v malém množství ,ale chutná.Naštěstí máme v jedné vesničce oblíbenou a vyhlášenou prodejnu a tam nakupujeme veškeré maso a uzeniny.Těším se na reportáž
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, my jsme taky měli po letech. V krámu bych to nekoupila, tedy v marketech, my takovou prodejnu v okolí nemáme. Měj hezké pondělí.

      Vymazat
  5. Marti, děláš mi chutě, vše vypadá skvěle. Hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, nejen skvěle vypadá. Je to výborné. Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  6. Mna vacsinou strhne atmosfera zabijacky a nieco zjem ... Inak tymto pochutinam neholdujem. Moja svokra chovala svinku a teda byvala zabijacka aj u nas... A tiez som si zakryvala usi, aby som nepocula ten zufaly kvikot. To bolo pred styridsiatimi rokmi. Potom svokra umrela a uz nikdy sme nic nechovali a nastastie sme nemuseli nic zabijat, rezat... Akurat vianocneho kapra... :)))) Marti, tak nech vam chuti... Pa L.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ps. Pekne si naaranzovala tie dobroty... :)

      Vymazat
    2. Laury, díky, já nesnesu zabíjení žádného zvířete, ale maso žeru :-) Měj se pěkně.

      Vymazat
  7. Zabijačkové pochoutky u nás můžeme. Já tedy v menším množství,ale nepohrdnu jimi. Manžel ten si to vychutná. Černá polevka? Prdelačka se jí tady u nás říká :-).
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my jí odjakživa říkáme černá polévka, protože někdo ze zabijačky ještě dělá bílou, ale to není už ono. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  8. Marti, prejt i jitrničku, to taky můžu. Manžel by si ze zabijačky dal asi cokoliv. No vzpomínky máme stejné. U babičky, na vesnici, prasátko na vykrmení bylo vždy...... Maso jím a ráda, ale domů bych ho živé nemohla, nedokázala bych ho pak nechat zabít. Dneska už mám problém i s kaprem o Vánocích, když si pro něj jdu ke kádím, raději se ani nedívám....
    Takže raději nic na maso nechovám, i když si na mase často pochutnám :)
    Měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, takže mě chápeš, já na zabijačku nemůžu a kapra kupuju už zabitého, abych se na to nemusela dívat. My jsme taky nic nechovali, kromě psů a koček a ty jsou pro šťastný život :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  9. Marti, můj děda byl řezník - mám pokračovat :o) ? Na zabíjačkách jsem vyrostla, doteď občas ráda ochutnám, když je to dobře udělané...
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.