pondělí 10. prosince 2018

druhá adventní



Včera jsem málem zapomněla na druhou adventní. 
Měla jsem dost práce s psaním článků a zároveň jsem do toho pekla a zdobila. Můj muž dodělával úklid domu, ne vánoční ten neděláme, ale běžný, páč náš dům už byl tři týdny zanedbaný. 
Běžný úklid normálně děláme jednou za 14 dní, ale tentokrát jsme ve skluzu, protože jsme furt někde pryč. 
Ne že bychom snad courali po obchodech, to ani náhodou, všechny dárky máme nakoupeny už dávno a přes net. Teď by mě nikdo nedostal na žádné nákupy, stačí mi nákup jídla a už jsem ve stresu. Nerozumím tomu adventnímu shonu. Už to mě děsí, že musím koupit ještě celofán a stuhy. A i když byly děti malé, nepamatuji si na žádný extra shon, jen ty dárky daly víc práce je sehnat.
My couráme po adventních trzích, vernisážích výstav, hlídáme vnoučata a tak podobně.
Včerejší druhou zapálenou svíčku jsem fotila v rychlosti a kolem binec. 
Příští neděli se pokusím nafotit líp. 
Cukroví mám skoro hotovo, zbývá nazdobit a slepit dva druhy a končím. Jak tak koukám, moje cukroví není zrovna výstavní. No není to úplně moje hobby a na fotkách je to vidět. 
Ale krásně voní a prý ho mívám výborné. Tak snad bude.


Ještě k výzvě. Čekám ještě na Riju a už udělám prezentaci vašich svícnů na blogu. 
Pokud se náhodou chce ještě někdo přidat, dejte mi prosím vědět do komentáře.
Přeji hezký nový týden bez shonu a stresu.

18 komentářů:

  1. Marti, cukroví máš pěkné a hlavně, že chutná. Také nejsem extra cukrářka, ale těší mě, když si rodina na cukroví pochutná.
    Na trzích jsem se zatím podívat nebyla, jsem ráda, že jsem se dala do pořádku a přiznám se, že se mi do zimy moc nechce. Snažím se užívat si tyhle dny v klidu a pohodě a totéž přeji i Tobě. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, hlavně odpočívej a kašli na všechno. Nic není nezbytné. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Marti, obdivuju, že už máš téměř vše připravené. Já ještě doháním co můžu a dohánět budu asi i 24.12. :D
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, není co obdivovat. Pracuji externě, tak mám víc času. I když teď ta napsaná věta o čase se mi zdá trochu podivná :-) Měj se krásně a nic není nutné.

      Vymazat
  3. Teď jsem také lepila cukroví a pouštím si k tomu skvělé filmy a vůbec to celé nemá chybu.
    Netuším, ten Chocholouškov, ale nikomu to neberu, když potřebuje ke štěstí napranou lednici, ať si ji narve.
    Přeji stávající klid a pohodu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, přesně tak, jen v klídku a hlady určitě nikdo z nás neumře i bez šílených nákupů. Stejně si myslím, že pak všichni většinu toho, co nakoupili, vyhodí :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Marti, náhodou máš hezký cukroví.My jezdíme jednou týdně na nákup a jsem taky vystresovaná
    Já ty lidi taky nechápu, že se o svátkách musí tak přejídat,ale to je každého volba.Měj se hezky a pohlađ za mne krasavici Justýnku
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, my jsme nedělali nějaké zásoby jídla nikdy a neumřeli jsme hlady :-) Navíc dnes je všude pořád něco otevřeno i o svátcích. Justýnku jsem pohladila a mám tě pozdravovat. Měj se pohodově.

      Vymazat
  5. Mám to vnitřně Marti také tak, do obchodních center by mne nyní nikdo nedostal :o)). Ty ohromné plochy pojmou mraky lidí a od toho se odvíjí ten všudypřítomný shon, stres, zamračené a naštvané tváře. Miluji malé krámky, kde mi s ochotou nabídnou co mají kolem sebe...
    Cukroví máš určitě dobré! Protože kdyby ne, tak ti zůstává v krabicích :o).
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já do obchodních center nechodím nikdy. Kdysi ano na Černý most, ale po rozšíření bych tam potřebovala navigaci, takže do velkých už nechodím. Stačí mi Pepčo v Mělníku. Dobré ho mám, ale chtěla bych, aby bylo i krásné. Tak možná příště :-)? Měj pěkné dny.

      Vymazat
  6. Marti, ještě já se chci připojit k výzvě. Teď navečer se snad už 2 hodiny snažím pověsit na blog.cz příspěvek, zase tam asi řádí nějaký šotek. Takže ještě teď večer to zkusím a hned ráno.
    Hezký večer!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, počkala jsem, ale to už víš. A šotek u tebe asi řádil, protože jsem se na tvůj příspěvek nemohla dostat ani ráno. Furt to psalo, že hledaná stránka neexistuje. Měj se krásně.

      Vymazat
  7. Vianočné koláčiky máš naozaj pekné ... a bonus k tomu, že všetci ich majú radi ... Viem si predstaviť očká vúčat, ich naťahujúce sa rúčky a pusu od čokolády ... Marti, tak u vás Vianoce už môžu začať ... :) pekný večer prajem... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, to nejsou ještě ty dortíky, které milují a my jim říkáme dučesky. Ty teprve budu plnit krémem a polévat čokoládou a zdobit ořechem. Měj pěkný den.

      Vymazat
  8. Já se přiznám, že nestíhám, leč snažím se tím moc nestresovat. Bohatě mi stačí stres v práci - letos je ke konci těch termínů a problémů nějak moc.
    Nicméně nějaké nákupy mne ještě čekají - dárky nemám zdaleka všechny. Z cukroví už mi zbývá jen ozdobit perníčky a nějaké nepečené.
    Klidné dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, nestresuj se, nic za to nestojí. Ať vše zvládneš v práci pokud možno v klidu.

      Vymazat
  9. Marti, jednou jsem dostala cukroví, které bylo naprosto dokonalé, filigránský zdobené. Tedy na pohled. jeho jediná vada byla, že nebylo dobré! Tolik k tvému cukroví, na kterém žádné nedostatky nevidím.
    Do svícnové výzvy bych se taky ráda zapojila, ale nečekej na mě, kdo ví, kdy se k nafocení dostanu.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, připomněla jsi mi dorty, které jsme dostávali kdysi. Krásně nazdobené, to já nesvedu, samé růžičky, ale plné máslového krému, takže těžké a nedobré. Počítám s tebou se svícny. Budeš v samostatném příspěvku, až budeš mít hotovo. Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.