pátek 14. června 2019

dvakrát na grilu pro "lenochy"




Náš kompaktní gril, o kterém jsem tady psala, je furt v permanenci a pořád jsme rádi za tuto koupi.
Pořád jej využíváme. Je to rychlé, když nemáte čas a nechce se vám něco vymýšlet. 
Dá se na něm grilovat cokoliv.
Na první jídlo nepotřebujete žádný recept. 
Na gril jsem hodila nejdříve nakrájené brambory a cuketu zakápla olivovým olejem a okořenila himalájskou solí s rajčaty, kterou můj muž někde objevil. Nechala jsem grilovat do měkka a po té jsem nahoru přidala ještě plátky anglické slaniny. Nechala jsem chvíli grilovat a přendala na talíř. Do grilu jsem vložila camembert na grilování. A jídlo bylo hotovo. 
Nahoru jsem nasekala čerstvou petrželku. Bylo to moc dobré a ještě to dobře vypadá.
Další rychlovka grilovaná treska.
Na hodinu jsem naložila tresku v soli, v koření na ryby, sladké paprice a jogurtu. 
Jogurt je řecký, páč nic jiného nebylo, ale můžete použít jakýkoliv, třeba holandský.
Měli jsme to k večeři.
Ten úžasný obrovský talíř, který můj muž k večeři miluje a poslední dva, který jsem měli možná dvacet let, rozbil. 
Hurá, objevil se na Lidlu. A rovnou dva s designem. Poslední byly jen bílé.
Takže večeře grilovaná treska, páč na oběd nebyl čas kvůli práci, byla aranžována na novém velkém talíři k radosti mého muže s grilovanými brambory.
Bylo to moc dobré a vzhledem k minimálnímu použití olivového oleje i snad zdravé. I když my si na extra zdravé jídlo nehrajeme. Jíme normální stravu.
A abyste nemysleli, že vařím jen rychlá jídla, v tomhle vedru tedy hlavně tato, tento týden jsem dělala plněné papriky s rajskou a knedlíkem.





Dnes jsem dala jako vycpávku na blog jídlo, již připravený příspěvek pár týdnů. Hodí se mi to, protože dnes mám nabitý den. 
Dopoledne rehabilitace a pak hurá na Mladou Boleslav za Věruškou.
Odpočinu si od třešní, už mám třešňovou agónii.
Toto jsem dala včera na facebook a někteří jste již viděli.

Přiznávám, že začínám pociťovat určitou beznaděj. Něco jako v Hrnečku, vař. Už víc než dva týdny trhání třešní, už si natrhala celá rodina, všechna vnoučata, poslední dny je taháme po kýblech, už se musí rychle zpracovat. Kuchyň je celá od třešní, všude džemy nebo zatím prázdné skleničky. Už nevím, jak vypadá pořádek. Z dálky se mi zdá, že třešní ubylo, ale pak přijdu pod strom a vidím ty hrozny třešní. A ti malí černí parchanti letos nikde!!! Vloni je člověk musel odhánět a letos špačka neuvidíš. No nic. Já jdu pokračovat - další džemy, třešňový mošt, omáčka s chilli a do mrazáku. A další trhání zase večer. To je focené před chvílí, ne před týdnem!

23 komentářů:

  1. Presne tuto inspiraciu som potrbovala... Nemusim vymyslat co navarit a nestat v tomto teple pri sporaku. Tieze kontaktny gril a vyuzivame ho veru pemenej. Bol to darcek a ma biele platne... No a to cistenie po grilovani ... Vzdy ho drhnem do posledneho flaku ... Marti, uzi si pekny den... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och malo byt: tiez mame kontaktny gril... pisanie cez ponukane slova v telefone, nic moc... Davam si pozor, aj tak sa pritrafi... pa

      Vymazat
    2. Laury, mám radost, že jsem tě inspirovala. Teď v tom vedru je to ideální. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  2. ... a v tom případě vyhlaš soutěž Přijeď si natrhat svůj koš a když u toho budeš grilovat takové prasárničky, odvezou ti i strom :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, nebudeš mi věřit, ale letos jsem o tom fakt uvažovala. Ale můj muž vždy na začátku sejčkuje, že jsou třešně malé, že je jich málo a když zjistíme, že je jich hodně, je na to v podstatě jen 14 dní a ještě mám většinou v tomto období pracovní víkendy. Tak jsem to zase zamítla.

      Vymazat
  3. Přesně, jak píše Blondýna přede mnou ;-)
    Příště udělej u Vás v době zrání třešní sraz blogerek s košíky a uvidíš jak ještě budeš litovat, že nemáš žádné třešně ;-D
    Protože my tady bez třešní na zahradě je prosím kupujeme v Lidlu pro děti za 1kg- 170 kč :-o
    A nebo, když se nám poštěstí cestou domů, v krámku Bez obalu , od místní babičky za smluvní cenu, půl kilový kbelíček za pade :-)
    Třešním zdar a letnímu víkendu obzvlášť !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, situaci jsem popsala už v komentáři u Blondýnky. Zkusím to naplánovat příští rok :-) Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  4. Marti, Simča má dobrý nápad. Škoda, že nejsme blíž, protože takové dobroty bych ráda ochutnala a k tomu si ještě odvézt koš třešní.;-)
    Budeme muset vytáhnout gril a něco dobrého si udělat. Navíc vím, kam se mám podívat pro inspiraci.:-)
    Užij si vernisáž výstavy a Věrku pozdravuj. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, my máme různé grily i v troubě, ale tenhle je skvělý a není od něj horko. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  5. Oživila jsi ve mně opět myšlenku na koupi kontaktního grilu. My normálně grilujeme v troubě, ale to je akce, co které se mi fakt v tomto počasí nechce. Dneska mám k večeři párky...
    Hezkou vernisáž, užij si to a pak poreferuj :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, právě, my máme gril taky v troubě, ale to bych teď fakt nedala. Měj se krásně.

      Vymazat
  6. Marti, sedím a hledím na naši višeň... s obavami...
    Jídla z grilu jsou báječná, taky si ho dost užíváme. Dnes budou bugry, domácí bulku už kynou :o)
    Přeji hezkou sobotu a těším se na reportáž!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tak co višně? Ani nevím, jestli ti mám přát pohodový víkend, páč s takovou úrodou rozhodně není. My už dnes zas trháme a můj muž se rozčiluje, že je to nekonečné.

      Vymazat
  7. No, to bych si tedy pochutnala! Jo,jo - čeho je hodně, toho je příliš. Já letos s třešněmi mít problém nebudu, protože sem tam nějaká třešinka v zeleném stavu na stromě je, ale vypadá to, že snad ani neuzraje. :-)
    Měj se fajn!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, přesně, stačilo by přiměřeně přiměřeně :-) Měj pěkné dny.

      Vymazat
  8. Marti, my máme letos od třešní pokoj.Ale mám od loňska v mražáku, tak mě to je fuk.Konečně ti udělujeme s mužem opět řád zlaté vařečky.Sehnal žampióny na gril a plnila jsem nivou a goudou, rajčata a bylinky.K tomu grilovanou naloženou krkovici a č.papriku.Bylo to moc dobrý.Byla tu dcera s vnukem a taky jim moooc chutnalo.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, já už ty řády nemám kam dávat :-) Mám radost, že se povedlo.

      Vymazat
  9. Když jsme si kdysi, ještě v době když jsme jezdili na lodi, v Mělníce! koupili kontaktní gril, taky byl dobré čtyři roky v permanenci. Po přestěhování sem už ho nebylo potřeba, grilovali jsme na venkovním. Teď manžel koupil nedávno toustovač s výměnnými plotýnkami, který se dá jako kontaktní gril taky využít. zatím si na něm griloval jen jednou. Za to venkovní už máme asi čtvrtý ....co se týče třešní, vy máte nadmíru, já nemám nic. Tedy nemám tu žádný strom. A počítám že až pojedu začátkem července na chatu nebudou už ani tam. A přitom mi děláš šílený chutě!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Vendy, my na venkovním grilujeme pořád, když se nás tady sejde víc. Jen pro nás dva se nám nechce. Chápu, že ti dělám chutě, ale na mém místě teď by si nechtěla být. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  11. Grilování a léto naprosto zbožňuji. Dříve jsme grilovali převážně flákoty masa. Postupem času ale zkoušíme dělat také hermelíny, kukuřice, cuketu a další zeleninu. U rodinné sešlosti si taky ráda pochutnávám na čokoládě. A kombinace čokoláda + topinambur je geniální. Ochutnejte.. objednejte si na diatop.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj. Já teď plánuji s přítelem koupit tento gril je to japonský gril a hodně nás zaujal. Je tu někdo, kdo s tímto grilem má zkušenosti?

    OdpovědětVymazat
  13. dobrý den chci koupit nový gril https://yesbydleni.cz/plynove-grily/42056-klarstein-vendetta-4-1-isl-plynovy-gril-5-horaku-17-kw-71-x-45-5-cm-gril-uslechtila-ocel.html máte ho někdo otestovaný ? vyplatí se koupit za ty prachy ?

    OdpovědětVymazat
  14. Wow, to vypadá fakt dobře a přitom tak jednoduché :) Já na to grilování doma až tak nejsem, to radši použiju troubu. Spíš se vždycky těším na grilování venku, s rodinou nebo kamarády, pěkně s pivečkem a v klidu. Od doby, co máme peletový gril je to fakt pohoda. Obsluhuje se snadno, hezky hoří a já se nebojím, že nám vybuchne bomba. :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.