pátek 9. září 2022

dnes aktuálně...


Byla šarmantní, celkem obyčejná žena a krásná. To krásná zdůrazňuji, protože její obličej zobrazoval i ve věku 96 let její nitro. Od třicíti let si prý každý může za svůj obličej sám a tady to platí beze zbytku, byla krásná do konce svého života.
Vládla 70 let a včera zemřela. 
Královna Alžběta II. 
Zdá se mi to natolik významná událost, že dnes na blogu malá vzpomínka. Ano, nejsem politolog a ani historik, ale myslím si, že v některých směrech ovlivnila řád celého světa nejen Velké Británie. 
A nějak jsem ji považovala za stabilitu a jistotu tohoto našeho světa. Po jejím odchodu už nebude svět stejný.
Níže dávám video, a další video najdete jen na facebooku, dávám sem odkaz, obsahuje životní proměny královny a zaujalo mě.

„Nikdy si nestěžuj, nikdy nic nevysvětluj,“ říkala často Alžběta II. a podle toho také žila. Na první pohled chladná žena vždy dodržovala pravidla královského dvora, na veřejnosti dbala na oficiality a nikdy na sebe nepřipoutávala pozornost skandály.
zdroj idnes.cz


5 komentářů:

  1. 🖤🙏
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, včera večer mě její skon zaskočil, bude chybět.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. S Alžbětou odešel velký kus historie.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, je mi moc lito, že odešel takový statečný a slušný člověk. Ona byla Dáma první velikosti. Dej jí Bůh sladké spočinutí.

    OdpovědětVymazat
  5. Právě pro onen přístup do ničeho se nevměšovat a vypadsat chladně byla mnoha lidmi nepochopená. A pro ní samotnou to muselo být strašné, nesmět dát najevo celý život své emoce kterými musela překypovat. Když to beru podle sebe tak to je na Chocholouška! Byla žena, i s mnoha chybami, nebyla Bůh, ale vždycky zůstala věrná svému slibu sloužit. Což ostatně je povahový rys šlechticů všeobecně.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.