čtvrtek 22. září 2022

farma ve finále


Opět po roce se bude udělovat Národní cena za architekturu a pro mě bylo překvapením, že mezi 55 finalisty, které byly vybrány z 255 přihlášených, je i Farma Vraňany, která je nominována na cenu v kategorii Novostavba. Při otevření rekonstruovaného farmářského centra jsem byla, ostatně navštěvujeme jej i tak často bez ohledu na novou stavbu. Na blogu jsem o otevření psala a můžete si zde prohlédnout i fotky nejen nové stavby, ale i skleníků. 
Článek k nominaci, který už vyšel, sem přikládám. Na oficiální fotky farmy se můžete podívat na odkaze v článku. Já k příspěvku dávám fotky svoje.
Mějte pohodový den.

P.S Nevíte náhodou někdo, co je s Dášou z blogu Cestou necestou? Už delší dobu ji postrádám, ale snad si jen dala oddych od blogování a jinak je ok.
Dnes mě zasáhla smutná zpráva u Helenky o odchodu Jarušky Redneval. Bude mi scházet, stejně jako mi chybí Laura a Růženka. Holky, dnes letí moje myšlenky k vám, postrádám vás ve svém virtuálním světě.



Mezi finalisty na letošní Národní cenu za architekturu je i Farma Vraňany
Marta Dušková

Největší česká architektonická soutěžní přehlídka o nejlepší architektonický počin je vyhlašována každý rok Obcí architektů. Grand Prix Architektů – Národní cena za architekturu 2022 vstoupila letos do svého XXIX. ročníku.

Z 255 letošních přihlášených projektů bylo vybráno 55 staveb do finále. Mezi nimi je i Farma Vraňany, která je zařazena do kategorie projektu Novostavba. Všechny projekty, které byly nominovány do finále, jsou zveřejněny na Obec architektů - Society of Czech Architects (grandprixarchitektu.cz). Všech 50 projektů, které postoupily do užšího finále, bylo představeno v Praze na tiskové konferenci 14. září.

O vítězích rozhoduje pětičlenná porota, která je složena z významných českých i zahraničních osobností z oblasti architektury.

Hlavní ceny soutěže:
Grand Prix Architektů – velká modrá kostka – udílí porota.
Cena za celoživotní dílo – velká červená kostka – udílí Rada Obce architektů – nominace zasílejte emailem
Porota uděluje další ceny – malé modré kostky – v následujících kategoriích:
Novostavba
Rekonstrukce
Rodinný dům
Architektonický design

Všechny podrobné informace k projektu a udělovaným cenám jsou na webu https://www.grandprixarchitektu.cz/novinka/259-mezinarodni-porota-gpa--narodni-ceny-za-architekturu--vybrala-50-projektu-postupujicich-do-finale.

3 komentáře:

  1. Marti, taky si už kladu otázku co je s Dášou F. My jsme spolu začínaly blogovat ve stejný den. U Helenky jsem se dozvěděla taky o Jarušce- ach jo. Smutná zpráva to je. Měla jsem její blog moc ráda.
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marti, s Dášou jsem si psala nedávno na instagramu. Je v pořádku, jen nestíhá. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, myslím, že se ta stavba vydařila. Hezký den

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.