středa 21. září 2022

mimochodem...


Někdy čekám na schůzku, někdy na auto po schůzce, někdy na zahájení akce, prostě čekám. A když čekám, jen tak mimochodem bez plánu fotím detaily, které jsou poblíž. A tak se mi hromadí fotky ve foťáku, které se nehodí k tématům, o kterých píšu, prostě nikam a dát jen pár samostatně je nesmysl. 
A tak jsem si vyhledala ty fotky, které jsem fotila a dávno na ně zapomněla a odpočinula jsem si u toho od psaní. Poznala jsem na všech, kde jsem fotila. 
Jen záběr na Říp mi dal fakt zabrat a já přemýšlela docela dlouho, odkud jsem to fotila? Nebo to někde cvakl můj muž? Nemohla jsem pochopit, odkud to je.
Pak jsem na to přišla. Čekání na rozhovor v zahradě kavárny Café živel, odtud je vidět Říp. Tak dnes jen detaily bez ladu a skladu a všechno je to Mělník, tam se ostatně pohybuji nejčastěji.
Ty první fotky jsou čerstvé ze soboty, když jsem čekala na průvod. Tenhle evangelický kostel míjím pořád z jedné i druhé strany, ale ještě nikdy jsem tam nebyla. Pochází z 19. století. Poprvé jsem na něj nekoukala z auta, tak jsem mohla fotit. Ten vyfocený vrtulník souvisí s vinobraním. Létal dokola nad historickým centrem města a natáčel vinobraní.






Tohle je ten Říp ze zahrady kavárny.




Tyhle fotky souvisí také s kavárnou Café Živel. Čekám před kavárnou na taxi mého muže po rozhovoru.









Tohle je Tyršův dům.




Tahle zajímavá vila je naproti poště. Tady parkujeme při vyzvedávání balíků z balíkovny.




A na závěr jedno krásné dílko od Alánka. Zapomenuté ještě z prázdnin. Kdybyste nepoznali, co to je, tak je to trojhlavý drak.
Dnešní pelmel je u konce. Mějte pěkný den.

7 komentářů:

  1. Zajímavé fotky Marti. Není ta vila Tyršův dům? Podle těch hesel mi to připomíná....hezké fotografie. Přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marti, já mám tyhle náhodné detaily moc ráda. Krásné fotky a krásná je i ta vila. Děkuji za článek, Sabča z Bláznivé mámy

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké nahlédnutí Marti. Také někdy u fotek pátrám v paměti.

    OdpovědětVymazat
  4. Martičko, skoro vše jsem poznala, jen toho draka neznám.Hezký večer do C. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Po Jiřince mě nic vtipného nenapadá, a tak přeji hezký den!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, taky mi někdy v mobilu nebo foťáku zůstanou fotky, co se nikam nehodily. Teď většinou skončí v mém měsíčním ohlédnutí...
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.