úterý 6. září 2022

v růžové a modré


Sobotní reportáž z charitativní akce, která se uskutečnila už podruhé. O loňské jsem na blog psala, tak i letošní. Najdete v ní i vyjádření některých známých i neznámých osobností, letos jsem pojala reportáž trochu jinak. Fotek sem dávám jen pár, kdo máte chuť se podívat na všechny, je jich hodně a to jsem vybírala ze dvou stovek nafocených, najdete je u článku v magazínu. Smysluplná akce přinesla do sbírky pro nadaci Pink Bubble neuvěřitelnou a překvapivou částku na pomoc onkologicky nemocným dětem a mladých lidem.
O přípravě na tuhle akci jsem letos psala mnohokrát. Psala i rozhovory s manažerkou akce, která je moje kamarádka, a tak jsem byla součástí příprav už od ledna. Jsem ráda, že akce dopadla víc než dobře a vybrala se dvojnásobná částka než vloni při 1. ročníku.
V článku si můžete přečíst i malý příběh onkologického pacienta nadace Pink Bubble, sami si říkají bublinky.
Mějte pěkné úterý.

P.S. Jo nesmím opomenout poznámku na blog. Dnes slavíme 2. narozeniny, tedy náš magazín Kanál eM a já už ani nespočítám, co všechno jsem pro naše "dítě", tedy samozřejmě pro čtenáře napsala a ráda.



Akce Mělník pro OnkoBubliny se nesla v barvách růžové a modré
Marta Dušková

Charitativní akce Mělník pro OnkoBubliny se letos uskutečnila podruhé. Náměstí Míru v Mělníku ovládla barva růžová, symbol nadace Pink Bubble a modrá, barva organizátora akce Mělník pro děti, za nímž stojí manažerka Adéla Dutková.

Akce je věnována nadaci Pink Bubble, která pomáhá dětem a mladým lidem v boji s rakovinou. Svými aktivitami ulehčuje život bublinkám, jak si nemocní sami říkají. Do letošní sbírky nadace se povedlo díky vystupujícím, partnerům i návštěvníkům a v neposlední řadě organizátorům vybrat neuvěřitelných 101 184 Kč.

Akci zahájil starosta města Ctirad Mikeš, ambasadorka akce Milli Janatková, zástupce nadace Pink Bubble Karolína Žehová a David Průša a manažerka akce Adéla Dutková.

Růžovo modrým dnem provázela herečka a moderátorka Anna Kulovaná, která uváděla program plný hudebních vystoupení, tance, módních přehlídek: „Podruhé je to lepší, člověk už ví, do čeho jde. Hodně se na mě lidé s charitativními akcemi obrací. Jsem ráda, že tady jsem a můžu být součástí. Doufám, že se vybere hodně peněz, abychom opravdu pomohli“.

Neměl by ani chybět příběh bublinky z nadace Pink Bubble. David Průša vypráví: „Onemocněl jsem v 16 letech. Léčba nádoru klíční kosti trvala rok, chemoterapie, operace, ozařování. Po roce jsem léčbu úspěšně ukončil, po 10 letech se mi to vrátilo na plíce. Prodělal jsem druhou léčbu a dopadla relativně dobře, i když prognóza nebyla pozitivní. Teď pracuji v lese jako dřevorubec. Po první léčbě jsem odešel do Prahy a po druhé léčbě jsem si uvědomil, že to chce zklidnit se, zpomalit a vrátit se k přírodě, tak jsem zpátky na Šumavě. Nadace plní přání a po operaci klíční kosti jsem si přál kvalitní matraci. Než mohlo být přání splněno, někdo mi ukradl kolo před bytem a moje přání se změnilo. Dostal jsem od nadace horské kolo“.

Petra Hanlová je koordinátorka Rodinného centra Kašpárek, pořadatele akce: „Příprava na letošní ročník byla snazší, ale hlavní organizaci má na bedrech Adéla. Já řeším spíš administrativu, faktury, darovací smlouvy. Za mnou šly spíše „papírové věci“ než organizování. Letos máme u stánku opět bubliny, mají největší úspěch, ale je připraveno i tvoření. Děti tvoří bubliny z papíru, které si polepují. Letos je větší účast dětí než vloni“.

Milli Janatková, ambasadorka akce říká: „Jsem ráda, že jsem byla pozvána podruhé a mohu akci zaštiťovat. Znamená to pro mě vyjádření smyslu života, nic není víc než sebepéče a opatrování se. Zdraví je důležité fyzické i psychické. Sama jsem si prošla zdravotními trably, o to víc je to pro mě důležité. Moc ráda podporuji děti a mladé lidi, kteří jsou nejen nemocní, ale mají i jiné potíže. Pracovala jsem jako speciální pedagog a je mi to hodně blízké“. Umělkyně Milli Janatková je nejen ambasadorkou, ale na akci zahrála a zazpívala a svým projevem pohladila na duši.

Zpěvák Jan Stavinoha, který hrál a zpíval po zahájení, přijel na akci až ze Zlína a vystupoval zcela zdarma: „Rád jsem přijal nabídku své kamarádky Adély a přijel. Nakonec tolik benefičních koncertů na svém kontě ještě nemám, tak proč do toho nejít. Jsem rád, že jsem mohl být součástí a trochu pomoci“.

Smysl charitativní akce byl naplněn. Až do večera měli návštěvníci možnost si užít známé i neznámé zpěváky, tanečníky, prostě smysluplný den plný zážitků a překvapení. Jedno takové se povedlo starostovi města Ctiradu Mikešovi. Při zahájení předal Pamětní medaile starosty města jako poděkování manažerce akce Adéle Dutkové a zástupcům nadace Pink Bubble.

3 komentáře:

  1. Velký dík patří všem, kteří se na takovýchto akcích podílejí.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Fajn akce, organizátoři zaslouží uznání..
    A tobě Marti, pěkný den

    OdpovědětVymazat
  3. Velká poklona za takovou akci a gratulace k narozeninám!
    Marti, měj hezký den! Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.