neděle 25. září 2022

pavučina a můj strom


Dnes to bude spíše obrazem, textu tady moc netřeba. Ve čtvrtek jsem po delší době fotila zase pavučinu. Nějaký kreativec pracoval celou noc a opletl celou pumpu. Tentokrát se mi fotilo líp než jindy. Pavučina byla hodně viditelná a já nemusela hodinu tančit kolem studny a hledat ten správný úhel focení. 
A myslím, že se mi celkem povedla.
Bohužel nafotit celou pumpu s pavučinami nebylo možné, vždy byla z nějakého úhlu pořádně vidět jen část. Vím, že mi někdo radil pro větší viditelnost postříkat pavučiny trochu vodou. Ale já mám ráda přirozenost, tak jak vidím, tak fotím.










A tohle je můj strom. Ne tedy dlouho, jen od loňska a vidím jej při cestě z Prahy a už skoro doma. Zaujal mě natolik, že jsem jej vloni i malovala. Ale obraz už je pryč a já jsem ráda, že se líbil, že někdo po něm zatoužil. 
V pátek při příjezdu domů jsme na něj vysloveně číhali. Je to můj podzimní strom.
Na závěr ještě dodatek ke včerejším dýním. Dnes fotky krásných dýní, které mi věnoval a vybral Alánek ze svých výpěstků. Skutečně vyrostly na jeho záhonku, o který se stará.
Lolinka litovala, že jich má málo a i z toho mála mi chtěla věnovat. Ty Alánkovy mi ale stačí.
Mějte pohodový den.






11 komentářů:

  1. Moc hezké fotografie. Není tem strom náhodou kalina? Vídám podobný strom tady v loukách, ale jít až k nim se přes rozsáhlý mokřad nedá, jen snad v době, kdy je v létě hodně sucho, ale to zase nemá plody. Alankovy dýně jsou moc pěkné. Měj krásnou a pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dodám, že pavučiny také ráda fotím a nafotila jsi vše hezky. A ještě oprava: vídám podobné stromy...oni jsou tam dva.

      Vymazat
  2. Marti, my jsme měli kdysi před domem takovou jabloň s prťavými jablíčky, bylo jich plno a hlavně to krásně vonělo zjara, když bohatě kvetl. Ale, porazili ten strom a zbyly jen vzpomínky.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, pavučina moc pěkná, to byl teda pracant. Mě bavil pavouk u dveří - přes noc nám vždy udělal pavučinu kolem kliky - a my mu jí ráno zničili. Ale už to asi vzdal. Strom moc krásný a dýně jako malované.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, moc pěkné fotky pavučiny.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marti, já pavouky nemusím, ale pavučinky se mi moc líbí a Tvoje fotografie taky . Ten strom je kouzelný a líbí se mě, že děti mají svoje záhonky a snaží se něco pěstovat ! Měj se dobře, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky, Marti. Pavučin mám na zahradě dost, ale takhle hezké fotky se mi nepovedly.
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je tedy opravdu krásný strom. Pavučinové fotky jsou OK a dýně od Alánka ? No Ty se máš !!! :-)
    Měj klidné pondělí !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Vija
    Tvé pavučiny jsou mic hezké, jejich jemnost je vidět. Měj hezké dny. J.

    OdpovědětVymazat
  9. Fotky pavučinu jsou super. Pavučinu fotit není lehké a toto se ti moc povedlo. Na ty dýně koukám "jak zjara". Vypadají jako umělé. Paráda.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.