sobota 20. října 2018

tradice?


Musím přiznat, že jsem si na sebe ušila bič. 
Nevím, kdy se mi to stalo, že jsem začala vkládat příspěvek na blog pravidelně každý den, a někteří z vás vím, že na to čekají, ale někdy je to fakt oprus.
Například dnes mám naprosto mozek mrtvého delfína. Zrovna tento týden jsem furt psala, vlastně skoro celý týden články. Vím, že jsem si to takto zvolila sama a nemusím přece nic dodržovat, ale nějak mi to nejde. Vlastně jsem letos porušila svoji vlastní tradici jen asi dvakrát.
Tak dnes asi trochu účelově.
Nejdříve jsem chtěla poděkovat za komentáře u včerejšího příspěvku. Kdo mě znáte, víte, že když o něco hrajeme, nezasahuji pod příspěvkem svými odpověďmi. 
Všem moc děkuji za krásná přání a zdraví fakt potřebuji nejvíc. 
Martinko z Českého ráje, Tobě přeji vše nej k Tvým dnešním krásným narozeninám.
Marcelko, díky za pozdrav z mého rodného města a prosím napiš ke hře, co by sis přála z těch tří dárků.
Ilonko, jen malá oprava, není to akvarel, ty teprve zkouším, ale akryl. 
No je to jedno a jsem ráda, že bys ho chtěla.
Stáni, dojala si mě s tou zástěrou :-) Slibuji, že pokud nepadne los na tebe, přes zimu ti nějakou ušiju.
Hani, Růži, Bohunko moc děkuji za přání.
A když jsem u těch tradic, tak se ještě musím o jedné zmínit.
Moje máma mi přeje každý rok k narozeninám přesně v deset hodin, protože jsem se narodila v neděli v deset a vždy mi recituje "já malé poupě, já stojím v koutě..." a já jsem tohle veršování přebrala, a i když poupě už dávno nejsem, používám to při přáních taky. Rodinná tradice.
Včera moje máma porušila veškeré tradice.
Nejen, že mi zapomněla zazpívat, ale volala už v osm ráno.
Mami, jak to? Proč nevoláš jako tradičně v deset?
Ale šak jsem celú noc rodila. Strašně ňa bolely nohy a já jsem si říkala, no snád rodím po šedesáti rokách znovu 😂😂😂 Vůbec sem sa nevyspala!
No směju se ještě teď.
A přidávám citát Wericha, ať to psaní není dnes jen na mě.

24 komentářů:

  1. Martino, tvá máma mne fakt pobavila. Vtipné přání k narozeninám. Smála jsem se, až mi vyhrkly slzy do očí. Tvá máti je moje spolutrpitelka.
    A to moto od pana Wericha jsem ještě neslyšela.
    K tomu dodávám. Jednou jsem doma povídala: Co se stane, když se vykoupu ve vaně a hodím tam hrst nudlí? Ticho, manžel nic, kluk nic, dospívající dcery nic. Odpovím si sama: No slepičí polévka. A řehtám se tomu jak kobyla. Pak se začal smát manžel a starší dcera odešla uraženě pryč. Urazilo jí, že si dělám srandu sama ze sebe.
    Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, tvůj komentář mě pobavil. Vtipné. Já se nejvíc zasměju sama sobě a dělám to docela často. Je to osvobozující. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Marti, máte s maminkou krásnou tradici. Líbí se mi i citát od pana Wericha, je pravdivý.
    Máš pravdu, každý den nakukuji, co je u Tebe na blogu nového. Někdy se zasměju, někdy se dozvím něco nového, díky Tobě poznávám zajímavé lidi. Je mi tu moc hezky. Měj pěknou sobotu. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ráda tradice a někdy se mi zasteskne po těch, které už jsou nenávratně pryč. Jak jsme s mamkou každou sobotu poslouchaly v rozhlase po drátě rozhlasovou hru a v neděli pohádku a táta si dávala "šlofíčka" po obědě.
    Také jsem psávala na blog každý den, měla jsem asi nějakou tu vnitřní potřebu se vypsat. Nyní už trochu pauzíruji :o)).
    Marti, přeji ti, aby tradice s přáním od maminky trvala co nejdéle, je moc krásná!
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, doufám, že nám to ještě chvíli vydrží. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  4. Marti,děkuji za přání a opět jsi nezklamala
    Krásný článek jako vždy.Závidím ti, že máš maminku a tak nádherně vtipnou.Já bohužel už 13let na oba jen s láskou vzpomínám. Pana Wericha jsem měla moc ráda.Přeji krásné dny.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, potěšila jsi mě. Opět. Moc děkuji a měj se moc hezky. Doufám, že narozeniny sis užila.

      Vymazat
  5. Marti, také máme své tradice, ale tvoje maminka mne pobavila. Jo, ty sny ...Tebe obdivuji za každodenní psaní, to já fakt nestíhám. Někdy ani nestíhám všechny vaše příspěvky číst, to když jsem hodně na cestách. Ale občas se to čtení snažím dohnat a pak zase neudělám nic doma. :o)
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, vždyť na plno pracuješ, to se stíhat nedá. Měj krásnou neděli.

      Vymazat
  6. Ahoj Marti, pravdu díš, když víš, že někteří čekají. Já když ráno vstanu a uvařím si kafe, jdu číst třeba článek včerejší, neboť ve všední dny vstávám v šest. Úmyslně jsem nepsala, co bych si přála, protože kdyby náhodou, potěší mě vše. Obrázek na chalupu, polštářek na gauč a zástěra k chalupnímu sporáku, ale děkuji, žes mě upozornila.
    A jinak, také mám tradice v sobě a nerada zvyky měním. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, děkuji. Já jsem si uvědomila, že jsem ti nic nenapsala k tvojí návštěvě Hodonína. Já jsem tam v té době nebyla. Mám teď hodně práce a jedu tam až začátkem listopadu. Pro změnu popřát mamce, protože má předposlední den v říjnu narozeniny zase ona.

      Vymazat
  7. A zase jsi nezklamala, já se skvostně pobavila a to jsi neměla žádné eso v rukávu.
    Osobně obdivuji každého, který publikuje každý den. Nedala bych to, jednak příprava a text mi zabere spoustu času a dělat to denně, no nevím, kdo by chodil do práce a doma bychom taky zhnili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, možná mi to občas vyjde právě proto, že nevím ten den, co budu psát. Tak si sednu a píšu a ono z toho něco vyleze. Já, když jsem pracovala každý den, jsem v minulých letech taky na blog nepsala denně. Teď nepracuji na plný úvazek, nejsem placená hodinově, což je někdy výhoda a někdy nevýhoda, honorář mám pevně stanoven a nikdy si nepočítám, kolik která práce vyjde na hodinu. Někdy s nějakým rozhovorem se tak musím s prominutím sr.., že by mi to vyšlo koruna na hodinu hahahaha :-) Baví mě to tak, to neřeším. Děkuji moc a měj se krásně.

      Vymazat
  8. Marti, tohle obdivuji. Tu tvoji každodenní blogovou pravidelnost. Já to zvládám sotva dvakrát týdně, a leckdy ani to ne. A to nemluvím o čtení blogů ostatních. Někdy se vracím až několik dní zpět a pročítám si je i celý večer. Ale dělám to moc ráda. Je to takové pohlazení na duši.
    Měj prima dny. Petra
    PS: tvoje mamka je skvělá 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, já už si taky neumím představit, že bych nevěděla, co se u vás všech děje. Měj pěknou neděli a mamce to vyřídím.

      Vymazat
  9. Na blog denně nepíšu,ale mám jiný ranní rituál a to již několik let. Jen tak jsem začala posílat svoje fotky v různých úpravách s přáním hezkého dne. Časem se mi počet příjemců dost rozrostl a běda když se opozdím nebo nedej bože abych přání neposlala. Už mám mail nebo sms- co je s Tebou? A těší mne, když mi přijdou větičky - že díky mé přací fotce má dotyčný hezké nastartování dne.
    Tvoje mamka mne pobavila. Buď ráda, že ji ještě máš.
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to máš moc krásnou tradici, to je moc hezké a rozumím, že už je to pro tebe trochu jako závazek a odpovědnost. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  10. Hlava bez nápadu ... tak to veľmi dobre poznám ... Od začiatku roka som nevynechala jediný deň a veru sa mi pár krát stalo, že som bola v koncoch ... Nikto ma nenúti, ale baví ma písať a fotiť a dokumentovať môj rok ... :) Ako dobre, že ešte máme maminky ... tá moja má 85 a sviežu myseľ ... stále lúšti krížovky, sleduje vedomostné súťaže a udržiava sa fit. Pán Werich je múdry muž ... Marti, prajem ti peknú nedeľu ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, mojí mamce bude teď 30. října 81 a přesně, luští křížovky, sleduje politiku a rozčiluje se u ní, sleduje všechny zprávy, čte pořád. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  11. Marti, tvé každodenní psaní obdivuji a hluboce smekám! A pobavila jsem se, maminka je super! A můj milovaný Werich nakonec - k tobě je prostě radost zajít!
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc ti děkuji za hezká slova. Potěšilo. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  12. Pobavilo :-) Mimochodem Werich je velikán a jeho slova jsou často, naprosto unikátní...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.