pátek 30. listopadu 2018

"jezevec" na rozhledně a velmi agresivní rána




Nakrmit fakt nezapomínám. Sypu jednou za dva dny, někdy každý den a přeplním tři naše krmítka tak, že hody u nás mají i holuby. A nemohu zapomenout, protože když jsou ráno krmítka náhodou prázdná, ty roztomilí ptáčkové se změní v agresivní monstra. Příšerně začnou řvát, když mě uvidí a zběsile lítat, nadávat a jsou jich najednou desítky. To abych věděla, že všichni mají hlad. 
Jde z nich trochu strach.
A neuklidní se, dokud nenasypu.
Obzvlášť si kupodivu oblíbili krmítko, které jsem sestavila ze zbytku zahradního krbu, když jsme jej inovovali začátkem roku.
V poledne je vystřídá Justýna. Skočí nahoru a rozhlíží se jako na rozhledně. 
Už to tak dělá tři dny a nevím, jestli to dělá na truc ptákům, páč vypadá jako policajt anebo se chce na chvíli vyhřát na sluníčku. 
Povedlo se mi ji sice nekvalitně, ale konečně vyfotit, protože když mě uvidí, okamžitě seskočí a běží rychle ke mně.
Včera jsem sypala a dnes jsou krmítka skoro prázdná. Dávám každý den víc než kilo, brzo je asi neuživíme. Pravděpodobně si všichni předali info, že u nás je jistota.
Anebo někde je digitální cedule, kde furt běží text: 
Běžte k Duškům, tam je pořád jídla dost.




12 komentářů:

  1. Kočička má dokonalé mimikry u těch keřů :-) My ptáčkům taky sypeme, ale u nás jsou asi nějaké spartánštější exempláře - zatvrzele dávají přednost tomu, co si kde sami najdou. Takže se nezřídka stává, že krmítko u nás vydrží plné i dva týdny (pokud nefouká moc silný vítr).
    Krásný adventní čas přeju.
    e*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, to dělá to slunce, že se Justýna úplně ztrácí. No, já už teď sypu každý den :-) Pohodový advent.

      Vymazat
  2. Marti, nemáte někde ceduli "Jídelna pro ptáčky u Dušků"? Máte veselo a nenudíte se.:-) My jsme na sušák pověsili dvě koule a zatím je ptáčci ignorují. Justýnka vypadá na rozhledně kouzelně. Máte 2 v 1, krmítko pro ptáčky a rozhlednu pro Justýnku. Marti, měj se krásně. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, jsem o tom naprosto přesvědčená, že někde nějaká cedule je a už sypu každý den :-) Jo Justýna mě rozesmála, když jsem ji tam viděla poprvé. Vypadá trochu jako sova :-) Měj pěknou sobotu.

      Vymazat
  3. Marti, u nás je taky tak veselo a plno. Slunečnici kupuji po 50 kilových pytlech, jinak to nemá cenu :D Jednou nás tu sežeroooooou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, ano sežerou :-) Já zatím krmím pšenicí, kterou jsem si koupila na nahřívací polštářky. Slunečnici musím teprve koupit, ale dávám jí tam málo, páč ty potvory jdou pak jen po ní a pšenici vyhazují. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Marti, my máme po celé zahradě 18 krmitek a kupujeme 40kilových pytlů na zimu šest.Někdy muž dokupuje, protože nestačí.Ale těch ptáčků co k nám lítá.Justýnce to sluší na krmítku, tak ji za mne pohlaď, krasavici chlupatou.Hezký den Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíši, Martinko, kolik krmítek bychom my neměli kam dát. Vy už jste úplná velkovýkrmna :-) Pohladím a měj se krásně.

      Vymazat
  5. Až Tě jednou ráno bude budit ťukání zobáků na okno, Marti, přišli si pro Tebe:-). Pěkně sis je naučila...ale je to radost, pozorovat jak jsou natěšení:-).
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindřiško, tohle už se děje každé jaro. Pravidelně mi chodí na parapet každé ráno hrdlička, nevím, co teda po mně chce, ale přichází každé ráno a capká po tom parapetu, což je v tichu, spím kousek od okna, rámus jako hra na bicí :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  6. Marti, Jindra to napsala naprosto přesně :o)
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.