sobota 17. září 2022

jako život aneb pozvánka na výstavu


Dnes vás zvu na výstavu, kde jsem si téma sama shrnula do jediného slova život. Obrazy představují krajinu, lidi a zvířata, takže tematicky mě napadl život. Myslím si, že obrazy všech tří umělkyň jsem tady už představovala v rámci jiných výstav.
Tak dnes malé kulturní okénko.
Pohodovou sobotu, ať už ji máte pracovní anebo volnou.











Výstava obrazů je společným projektem tří mělnických výtvarnic
Marta Dušková

Výstava s názvem JAM v obrazech, která je k vidění v Masarykově kulturním domě Mělník až do 3. listopadu, představuje práce tří mělnických výtvarnic Jarky Drechslerové, Aidy Líhové-Legnerové a Mirky Léblové. Jejich společný projekt navazuje na předchozí výstavy například Mělnický salón a další.

Téma obrazů představuje krajinu, lidi i zvířata a dalo by se zahrnout pod jedno téma, a to je život.

Zajímavou a krásnou výstavu je možné navštívit každý všední den v čase od 13 do 18 hodin nebo vždy hodinu před začátkem každého programu až do čtvrtku 3. listopadu.

Jaroslava Drechslerová *1967 – Praha
Výtvarnice, grafička, fotografka a grafická designérka. Svůj výtvarný růst zahájila na LŠU Mělník pod vedením Vladimíra Veselého, vyšší umělecké vzdělání jí v období totality nebylo umožněno z politických důvodu. V dospělosti absolvovala v Ateliéru Praga Prima kurz olejomalby a opakovaně se účastnila Letní krajinářské školy. V její tvorbě se odráží obdiv k fascinující hře barev s nekonečnou láskou k přírodě. Okouzlují ji staré klasické techniky malby jako olej na plátně či dřevě. Samostatně vystavovala v rámci celé ČR a účastnila se mnoha výstav kolektivních. Pro město Mělník i jiné mělnické vydavatele graficky upravila několik publikací.

Aida Líhová-Legnerová *1968 – Mělník
Výtvarnice a pedagožka, absolventka pedagogické fakulty UK, obor učitelství českého jazyka a výtvarné výchovy. Autorka kreseb, volné grafiky, knižních ilustrací a maleb na hedvábí se nejčastěji inspiruje podvědomím, sny, pocity tušení i tajemnem. Je zakladatelkou a členkou výtvarné skupiny SKOBA, místopředsedkyní Mělnického osvětového a okrašlovacího spolku, členkou Literárního klubu Pegas a České arteterapeutické asociace. Její díla byla vystavena na několika samostatných výstavách, zúčastnila se řady kolektivních výstav. Je autorkou log různých spolku, například folklorního souboru Jarošáček. Pravidelně přispívá do almanachu básní, publikovala dvě básnické sbírky.

Miroslava Léblová *1975 – Mělník
Výtvarnice a grafička, absolventka Střední umělecko-průmyslové školy na Žižkově, obor propagační grafika, získávala první zkušenosti s kreslením a malováním na LŠU pod vedením Vladimíra Veselého. Už během studia na střední škole se věnovala volné tvorbě, především figurální kresbě a kaligrafii. Od roku 2016 se věnuje i olejomalbě. Při své tvorbě se nejčastěji inspiruje světem zvířat, ráda se vrací také k figuře a portrétu.
Talent i výtvarné dovednosti uplatňuje i ve své profesi grafičky. Zúčastnila se několika kolektivních výstav, kde prezentovala své práce. 
Informace a představení autorek je zveřejněno na JAM v obrazech | Mekuc.












6 komentářů:

  1. Na výstavy chodím ráda. Je tolik nadaných lidí. A je dobře když mají možnost svůj kumšt prezentovat.
    Měj poklidnou sobotu, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, díky za nahlédnutí na výstavu - neoslovily mne všechny obrázky, ale řada z nich se mi líbila.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, ty nikdy nezklameš! Vítám všechny tvé počiny. Dnes se mi moc líbí děti se svítilnou a pak psi černý a bílý. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, zdravím. Děkuju za pozvání na výstavu, zaujal mě obraz s motivem lesa. Ležící pejsek mě připomíná našeho Kumíka. Hezkou neděli přeje Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji, Marti. Výstavu jsem si díky tobě užila.
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, to je moc pěkná výstava
    Nedokázala bych říci, který se mi líbí nejvíc. Všechny jsou nějak krásné a mají co říci. Autorky jsou šikovné všechny tři. Moc pěkná výstava, škoda že není putovní a k nám se nedostane. Určitě bych se šla podívat.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.