pondělí 25. dubna 2022

deštivá neděle aneb pozvánka do kina

Když prší, je čas na domácí kino. 
Celé dopoledne jsem včera pracovala, tedy přepisovala z diktafonu, psala, stahovala fotky, odpoledne hodně pršelo a koukat do plápolajícího krbu či na otrávenou Sáru, která byla z toho deště smutná, protože nemohla na svoji pravidelnou odpolední procházku, by byl docela oprus a ne že by jinak u nás nebylo co dělat, ale byl čas na odpočinek.
Sára vykoukla ven a já povídám, no vidíš, prší tam. Několikrát potřepala hlavou, tím naznačuje vždy, že venku prší a nás to pokaždé rozesměje, to zvíře prostě umí znakovou řeč!, ale to už jsem tady několikrát psala. Pak se vrátila ke krbu, kde se válela a my s ní. 
Můj muž občas nahraje z televize nějaký film, a protože máme O2 televizi nejen na televizi, ale i na počítačích, kouknu, co nahrál.
Tento film mě včera ráno při puštění začátku velmi zaujal, tak jsme si jej pustili odpoledne na televizi, kde si film na velké obrazovce víc užijeme.
Film Pozdravy od vraha stál rozhodně za to, přikoval nás na téměř dvě hodiny a vyčistil naprosto hlavu. Drama a thriller s určitými prvky mysterióznosti mě zaujal, po dlouhé době. 
Není úplně předvídatelný, neuhádnete vraha nebo vrahy hned na začátku, jak to někdy bývá a způsob vražd kopíruje známá výtvarná díla a vy přemýšlíte z jakého důvodu. Závěr filmu je velmi překvapivý a vy si řeknete, že tohle by vás nenapadlo.


Recenze na film jsem četla jako obvykle až po shlédnutí filmu a málokdy s nimi souhlasím. Tentokrát jsem měla dojem, že jsme viděli doma úplně jiný film. Je třeba však říct, že komentáře přímo u filmu na youtube souzní s naším názorem.
Prostě nám se líbil a můžeme ho jen doporučit. A když už ho tady nabízím, koukla jsem a je ke stažení i na Pozdravy od vraha Cz - thriller - YouTube
V hlavní roli Jeffrey Dean Morgan.
Já jsem si včera fakt odpočinula od psaní a přemýšlení, ale je fakt, že jsme zase museli odložit práci na zahradě.
Mějte pohodový vstup do nového týdne.

Úvodní foto k filmu z netu 

4 komentáře:

  1. Na zahradě jsem stihla dělat v sobotu a částečně i v neděli, a film jsem si taky pouštěla. Starý z roku 75 podle knih Jamese Herriota Všechny velké a malé bytosti. Šlo to teď na jedničce i jako seriál. Já jeho veterinářské historky miluju, mám všechny jeho knihy.

    OdpovědětVymazat
  2. Včera u nás taky téměř celý den pršelo, takže den domácí.
    Film si určitě pustím, neviděla jsem ho. Díky za odkaz.
    Měj hezký klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, film neznám. My teď sjíždíme seriál Myšlenky zločince, takže až nám dojde, tak si třeba vzpomenu na tvou inspiraci.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, děkuji za tip. V sobotu celý den na zahradě, v neděli pršelo, tak jsme si užili pár dílů Rodiny Sopranů. To nezklame :o)
    Přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.