pondělí 11. dubna 2022

máte rádi jazz?









I kdyby ne, zvu vás na výstavu fotografií, které jazz znázorňují. Na tuhle výstavu do MKD v Mělníku chodíme pravidelně každý rok. Letos jsme vernisáž nestihli, tak jsme šli na výstavu ve čtvrtek sami. Informace k výstavě Jazz World Photo 2021 najdete v článku. 
Tak si pojďte poslechnout jazz ve fotografiích. 
Pohodový vstup do nového týdne nám všem.










Jste naladěni na jazz? V MKD je právě výstava Jazz World Photo
Marta Dušková

Masarykův kulturní dům v Mělníku hostí již tradičně další ročník putovní výstavy Jazz World Photo, která je závěrem mezinárodní stejnojmenné fotografické soutěže. Na výstavě je prezentováno třicet vítězných děl ročníku 2021.

Výstavu vítězných snímků mezinárodní fotografické soutěže Jazz World Photo 2021 je možné shlédnout v hudebním sále a hale Masarykova kulturního domu v Mělníku do čtvrtku 12. května.

Vítězové soutěže pro rok 2021 jsou Giuseppe Cardoni z Itálie, Urszula Las z Polska a Mikhaela Cannizarro opět z Itálie. A už jsou známi i vítězové letošního ročníku a na prvním a druhém místě jsou fotografové z Francie a třetí místo obsadila Česká republika. Podrobné informace k soutěži jsou zveřejněny na Jazz World Photo – Fotografie Jazz & Passion a letos se zúčastnilo soutěže 248 fotografů z 31 zemí světa.

Světová soutěž jazzových fotografů je vyhlašována každý rok a své počátky má už v roce 2013. Porota vybere každý rok tři vítěze a součástí putovní výstavy je třicet vybraných fotografií z daného ročníku. Jazz World Photo je neziskový projekt, jehož cílem je propagovat jazzovou fotografii i v kontextu příbuzných žánrů jako blues, funk a další. Vítězové a porotci se každoročně setkávají na hlavním koncertu mezinárodního festivalu Jazzinec v Trutnově.

„Jazz je celoživotní vášeň. A rád ji poslouchám objektivem svého fotoaparátu“, říká zakladatel Jazz World Photo Patrick Marek.















4 komentáře:

  1. Marti, jak který. něco se mně líbí moc, něco je za hranicemi mého hudebního chápání :-).
    Fotky jsou úžasné!
    Měj krásný předvelikonoční týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ráda takové fotky !
    Hezké modré pondělí !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, děkuji za info. Hned včera jsem link poslala Adamovi - on viděl i známé tváře :o)
    Fotky jsou úžasné!
    Přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, moc hezká výstava a fotografie. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.