pátek 22. dubna 2022

těstoviny s kapary a pestem

aneb když nevíte co uvařit. Většinou se rozhodnu už večer a vyndám z mrazáku příslušný flák masa. 
Ne tak v úterý. Ostatně jako už tolikrát. A teprve ráno řeším, co uvařit. Padne volba na těstoviny, které jsme dlouho neměli. No dlouho, vařím každý den, takže pokud máte představu měsíců, uberte. Vařím klasiku, nebo si koupíme něco hotového. Já miluju sushi, takže jsem měla nedávno k obědu sushi a můj muž nějakou čínu, nebo grilujeme doma na grilu, ale není to nic, co by stálo za zmínku či zaznamenání do mého virtuálního receptáře.
Takže těstoviny a co dál? Mám vyndat nějaké maso, aby se stačilo rozmrznout? Vzpomenu si, že jsem si minulý týden objednala kapary a v lednici je ještě rajčatové pesto. Na wok pánev dám zbytek slaniny nakrájené na kousky, osmahnu, přidám celou skleničku kapary, které miluju, naložené v slanokyselém nálevu. Kapary mají výraznou chuť i vůni a k těstovinám se hodí, i když mně se hodí skoro ke všemu.
Kapary rychle orestuju spolu se slaninou. Přidám hotové těstoviny, tentokrát kolínka a špecle dohromady, protože ani jednoho není dost, zásoby došly, akorát je musím vařit každé zvlášť, protože špecle se vaří dlouho. Do toho všeho jsem vmíchala pesto ze sušených rajčat.
Směs těstovin občas dělám, ale ne často. Prostě když dojdou a někdy vloni jsem dala oběd Báře a ta proboha, kolik druhů těstovin tam je?! Jen dva, nešil.
Tak to byla moje rychlovka, která byla výborná. A kapary hodně zvýrazní chuť tohoto jídla.
Mějte pohodový den.


4 komentáře:

  1. Marti, my měli těstoviny včera k večeři. Se zbytkem uzeného, co jsem už nedala do velikonoční nádivky. Jen na pánvi s vajíčkem. Už jsme těstoviny na tento způsob neměli hrozně dlouho, takže jsme si pochutnali (i když by pravověrný Ital asi zaplakal). Tvá kombinace vypadá taky dobře, jen nevím, jak by se manžel tvářil na kapary ...
    Hezký pátek

    OdpovědětVymazat
  2. Marti to je zajímavý recept a určitě je to dobré i když kapary jsem ještě neochutnala. Tím že jsme nebyli nikdy u moře, tak tato jídla neznám a stále se u nás vaří jen to, co mám léta vyzkoušené z původních receptu naší kuchyně. Výjimkou jsou snad jen špagety. Ty máme rádi jak s omáčkou, tak zapékané. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, kapary používám hodně a často. Většinou k těstovinám s tuňákem, nesmí chybět ani v tuňákové pomazánce a pod...
    Měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, kapary taky miluju, je to dobrota. Hezký víkend. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.