čtvrtek 28. dubna 2022

dnešní brzké ráno


Dnes brzo ráno jsem si šla odpočinout po stahování fotek a psaní článku ze včerejší vernisáže při kontrole zahrady. Moje stíhačka tentokrát "chrápe", protože brzkou ranní procházku má dnes už za sebou.
Každý rok se bojím, já naprostý amatér a diletant zastříhávat naši malou hrušeň, ale dnešní kontrola dopadla ke spokojenosti. Ne jako chudák ta studentka, jejíž pokus o ořezání veřejných stromů proběhl médii jako odstrašující příklad, ale spíš bych se chtěla dočíst o tom, kdo jí takovou práci svěřil bez dozoru a kontroly.









A včera poprvé nájezd na zahradnictví, dnes budu sadit a těším se na to. 
Nákup byl v zahradnictví Petro, o kterém už jsem na blogu několikrát psala, a protože mají i eshop se spoustou spokojených zákazníků, dávám sem i odkaz. 
Majitele znám už léta a například ty závěsné květináče, letos jsme koupili hotové, stojí jeden 165 Kč. Zahradnictví se věnuje především fuchsiím a v tom jsou ojedinělí v celé Evropě a nejen s Evropou spolupracují, ale to už tady taky někdy bylo.
Dnes letem zahradním světem.
Mějte pohodový den.





3 komentáře:

  1. Dobrý plán na dnešní den, mám ho také naplánovaný na zahradě. Zahradnictví znám a je super, jen všechny 3 žluté oleandry kupované 3 roky po sobě kvetou růžově. Až se mi další rok podařilo koupit jeden už kvetoucí - žlutý. Ale stejně není tak hezký jako byl v katalogu. Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, krásně Ti to kvete. Zahradnictví Petro jsem také před několika roky navštívila. Stále opatruji jednu krásnou fuchsii. Posílám pozdrav. Marie

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, ta hrušeň je nádherná!
    Ať ti všechno krásně kvete k tvé spokojenosti.
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.