úterý 12. dubna 2022

pavučina a návrat domů




aneb jaký byl můj víkend?
V sobotu jsem se dlouho bavila fotografováním pavučiny. Jo víte, že jsem fotila už mnohokrát, ale vždy je to těžké. Tentokrát byla vidět jen chvíli, když na ni zasvítilo sluníčko, jinak nebylo vidět nic. "Tancovala" jsem kolem pumpy, na které byla, snad půl hodiny, abych našla úhel, ze kterého je vidět. 
Z desítek nacvakaných fotek se trochu povedly tři. 




V neděli jsme jeli do Prahy na oslavu Lolinčiných narozenin a sešla se celá rodina, což se ne vždy v naší velké rodině povede. Takže se předávaly dárky a pak se hodně povídalo, povídalo a smálo a smálo. Možná proto jsem vůbec nevytáhla foťák a neudělala jedinou fotku. 
V neděli při cestě do Prahy jsme zažili vskutku aprílové počasí. Svítilo slunce, které vystřídal déšť i sníh, a když jsme dorazili na místo, na uvítanou padaly kroupy. 
Focení jsem si vynahradila po cestě zpátky. Opět byl vidět Říp, ale tentokrát jsem jej nefotila. Na úvod jsou tři fotky pohledu na Mělník, kdy už jsme téměř doma.
Tak dnes opět focení přes sklo auta, už se to pomalu stává tradicí, a někde vidíte i kapky deště. Na zpáteční cestě chyběly jen ty kroupy. 
Pohodový den nám všem.


















6 komentářů:

  1. Ahoj Marti, pavouky nemám ráda, ale pavučiny ano. A Ty jsi je hezky nafotila. U nás bylo taky aprílové počasí, padaly kroupy. Měj hezký den. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Máme apríl, takže je aprílové počasí. Dnes to vypadá na hezký den a já se rozhodla umýt okna. Hlavně dokud mám na tuto činnost náladu. Není to zrovna moje hoby.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti je vidět, že i z auta se dají pořídit velice zajímavé záběry. Pohled na Mělník z dálky je moc hezký. Ta pavučina je super a je fajn, když se na ní ještě dají umísti kapičky vody, ale někdy to nejde, protože je pavučina moc tenká. Já je ráda fotím v létě s rosou. Ty jsou tam pak jako navlečené korálky. Ten kostelík, který jsi fotila také vypadá zajímavě. Je to tam moc hezký kraj i když se to dá říci o většině naší zemičky. Přeji Ti krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, počasí je opravdu aprílové. A s tou pavučinou jsem se pobavila, také to znám. Chci něco vyfotit, skáču kolem toho jakou dobu a pak se téměř žádná fotka nepovede. Ale tobě se nakonec povedly a pavučina je vidět.
    Měj hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, jsem na tom jako Lenka - pavouky nemusím, ale tyhle krásné krajky, pokud tedy nejsou doma, ty mám moc ráda.
    Je super, že jste si oslavu tak užili!
    Měj hezkou středu. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. My jsme se v neděli taky vraceli domů aprílovým počasím - z jedné strany dálnice sluníčko, na druhé straně fujavice. A za pět minut opačně :)
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.