sobota 9. dubna 2022

rozkvétá třešeň


Včera na mě skočila na facebooku vzpomínka před 8 lety plná krásně rozkvetlých tulipánů na naší zahradě. Tak letos to není pravda. Tulipány vylezly, ale poupata zatím nikde nevidím.
Za to nakvétá třešeň, zdá se mi, že nějak málo a taky se mi zdá, že brzy. Ale vzhledem k tomu, že na 1. máje už máme malé zelené třešničky, tak to možná tak brzo není. 
U nás se na 1. máje pod rozkvetlou třešní nepolíbíte...
Nevím. No poslední leta není nic v přírodě, jak býval člověk zvyklý. 
Fotila jsem ve čtvrtek. Dnes bych asi nenafotila nic, protože od noci prší, ale já z toho mám radost, protože je sucho.
Mějte pohodovou sobotu.

P.S. Ještě pár informací k příspěvku o svítících lahvích, o kterých jsem psala ve čtvrtek. Testujeme výdrž baterií, takže světla vůbec nevypínám a svítí pořád od čtvrtka i dnes v sobotu. Můj muž hledal hned první den, na kolik vyjdou baterky a na základě toho vypočítal, že pokud by vydržely lahve svítit jen dva dny, vyšel by den na 13 korun. A vzhledem k tomu, že člověk utratí někdy za blbosti mnohem víc, obětovala bych to. Přiznám se, že na lahve, asi než si na ně zvyknu, koukám pořád. Vidím je i od počítače, takže se mi tam oči stáčí i během práce. Mise radosti je splněna. Děkuji za komentáře u příspěvku.








5 komentářů:

  1. Marti, to je nádhera. U vás třešeň kvete opravdu brzy, u nás má zatím jen poupata. No, hlavně aby květy nezmrzly, byla by jich škoda, když jich je ještě ke všemu málo, jak píšeš.
    Měj fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně vám kvete. To u nás na chalupě předpokládám nebude zítra (jedeme odzimovat, tedy hlavně pustit vodu a zkontrolovat, jestli je po zimě vše OK) po květech ani stopa. U nás to většinou stihnou tak na to májové líbání :)
    Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné kvetení, Marti. Naše višeň má už taky hodně našlápnuto...
    Hezky si sviť a užij si neděli. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Chtělo by to sluníčko, to by potom bylo kvetení 🌷💐

    OdpovědětVymazat
  5. Tak rozkvetlé třešně u nás ještě na pořadu dne nejsou :-).
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.