pondělí 18. dubna 2022

velikonoční


 
Na blogu už jsem se několikrát zmiňovala, že prostě Velikonoce nemám ráda po tom, co jsem zažívala v dětství a pubertě. Dokonce jsem tomu věnovala tady celý článek, takže už k tomu nic psát nebudu. Velikonočně nezdobím, nemaluju vajíčka, nepeču beránka ani mazance a tradici jsem dodržovala jen kvůli dětem, když byly malé. Vzhledem k tomu, že jsme se s rodinou sešli minulý týden, tak ani nikdo nepřijede. Kvůli dětem vždy vytáhnu kraslice, které mám připravené pro tento případ a koupím beránka. Proto není ani nic velikonočního na blogu, ale jak víte, dětem dárky, aby je nepokakal beránek, dávám a už tady byly.
Tak dnes aspoň reportáž ze sobotního velikonočního jarmarku a i tam jsem šla trochu z povinnosti. Nevím proč, ale reportáže z trhů patří mezi nejčtenější články, a protože jsem na trhu nebyla snad půl roku, tak jsme se v sobotu na něj vypravili. Měli prodloužený prodej až do 15 hodin, jinak se tam dostáváme těžko, protože můj muž dlouho spí. Takže stíháme jen tak tak. Tentokrát jsem jej musela něžně probudit, protože vyspával do 11 hodin, což je i na něj nezvykle dlouho. A věděla jsem, že i když jsou trhy až do odpoledne, spoustu jich bude balit mnohem dřív, tak abych vůbec měla co fotit.
A měla jsem pravdu, po poledni už část prodejců balila, ale něco jsem nafotila. Na blog fotky vybírám, na všechny se můžete podívat u včerejšího článku Sobotní náměstí Míru ovládly velikonoční svátky (kanalem.com). Článek si můžete přečíst níže. Jo a nakoupili jsme i nějakou sadbu kytek, ale nájezd do zahradnictví na velký nákup nás teprve čeká.
Přeji hezké sváteční pondělí.













Sobotní náměstí Míru ovládly velikonoční svátky
Marta Dušková

Tradiční sobotní farmářské trhy 16. dubna na náměstí Míru v Mělníku se proměnily podle očekávání v období svátků ve velikonoční. Velikonoční jarmark nabízel vedle tradičního zboží jarní dekorace a další zboží na velikonoční téma. Nechyběla ani jarní zahradní sadba, exotické ovoce, hračky pro děti, oblečení. Děti si mohly užít i skákací hrad.

Návštěvníky sobotních trhů neodradilo ani celkem studené počasí kombinované s větrem, i když svítilo i slunce a náměstím procházelo a zastavovalo se u stánků desítky lidí.

Po dvou letech nucené přestávky jsou trhy opět nejen místem nákupu farmářských výrobků regionálních producentů, ale i místem setkávání a zastavení a povídání se sousedy, místem pití kávy a ochutnávání různých gastro specialit. Prostě trhy tak, jak mají být.

Velikonoční jarmark oživila hudební produkce v podání podřipského harmonikáře za doprovodu dalšího hudebníka s hudebním nástrojem vozembouch.

Tradiční mělnické trhy jsou na náměstí Míru každou sobotu od 8 do 12 hodin. Sobotní Velikonoční jarmark měl provoz prodloužen do 15 hodin.



















7 komentářů:

  1. Marti, já mám zase jarmarky ráda, vybírám si hlavně ty ve skanzenech. Přeju hezký den. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Plánovala jsem si velikonoční výstavu v Častolovicích s našimi zahrádkáři, ale nějak mi to nevyšlo, takže jsem se pro letošek spokojila s velikonoční výstavou na naší Dřevěnce.
    Trhy jako jsou prezentované na Tvých fotkách jsem letos nenavštívila.
    Hezké velikonoční pondělí!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, mám to podobné jako Ty. Jsem sice ráda, že je jaro, že je víc dní volna a tak se sejde rodina a společně vyrážíme na výlety. Tak tomu bylo i tyto svátky. Dnes už jsme zase sami a užívej si klidu. Já jsem v sobotu v Tiských skalách pěkně nastydla a tak se teď budu kurýrovat. Přeji ti hezké sváteční pondělí v pohodě a ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, trhy jsem letos také nestihla, takže jsem ráda nakoukala, co se u vás na tržnici prodávalo. Nějakou kytičku bych si domů také koupila.
    Přeji hezké sváteční pondělí. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti děkuji za přání, ráda jsem se s tebou podívala na velikonoční trhy. Sama jsem se nikam nepodívala, neb od včerejška jsem pod duchnou, tak aspoň takto velikonoční atmosféra. Přeji ti hezký večer. Iva

    OdpovědětVymazat
  6. Já na velikonoční trhy cíleně nechodím, ale protože u nás se malé trhy pořádají na prostranství, kteřé křižuju cestou z práe od metra domů, tak obvykle trhy projdu. Letos jsem šla docela pozdě, takže už všichni balili :). Jinak vajíčka barvím, protože mne tto baví a velikonční nádivku, protože mi chutná.Mazance peče máma (letos se rozmáchla, takže budeme mazance jíst ještě půlku týdne, a to jsem kus odnesla sousedce :D).
    Hezký týden, který mi bude připadat kratší, protože pracovně začíná až zítra ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, letos jsem na žádném nebyla a tak jsem se moc ráda podívala.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.