úterý 5. dubna 2022

o vůních...


Dnešní voňavé téma má logiku a není náhodné. Náš aroma difuzér voní už od konce února po celém velkém obýváku až do předsíně a každý, kdo přijde, se ptá, co to tady tak krásně voní. 
Koupila jsem jej po dlouhé době, dřív jsem je kupovala často, ale taky do menších prostor. Tady jsem to nějak nechtěla řešit, protože jsem si říkala, že ve velkém prostoru a věčně otevřených dveřích to nebude mít smysl. Nesnáším zavřené dveře, takže celý dům je u nás otevřený a bylo to tak vždy. Dveře se zavíraly jen, když šly malé děti spát, abychom je nerušili. A otvíraly se opět do noci, abych děti slyšela.
O difuzéru, který jsem viděla v Avonu na jeho stránkách, kde objednávám celkem často, jsem uvažovala už od vánoc. Ale není to právě levná záležitost, nakonec jsem se při slevě odhodlala.
A už je pravděpodobně budu kupovat pořád.


Mám tyhle vůně ráda. Stejně jako vonné svíčky. Na jiné vůně mě moc neužije. Nemám ráda parfemované krémy, i když teď už se snad dělají aspoň známé značky bez parfemace. Vadí mi i příliš silná vůně u tělových mlék, mýdel, krémů na ruce, nepoužívám ani aviváž. 
Mám ráda, když je ze mě cítit jen vůně parfému a ne mix vůní. V současné době používám po delší době opět Chanel č. 5, který už nyní dostávám vzhledem k ceně jako dárek. Jinak obvykle střídám značky Lancome, Armani, Kelvin Clein, jedině Versace je pro mě příliš sladký, toho jsem kupovala našim holkám. I když třeba značku Cacharel Amor Amor mám ráda a taky je sladší. Tu mi poprvé dcera přivezla z Paříže a já si ji několikrát koupila. Ale v podstatě celý život točím pár značek. Některé známé značky už ale parfémy, které jsem měla ráda, v nabídce nemají. A vyplatí se nakupovat na známých webech jako parfémy.cz či třeba notino.cz. Nabídka některých no name eshopů parfémů známých značek za dvě stovky je nesmyslná a podvodná. 
U parfémů či toaletních vod platí víc než kde jinde, čím nižší cena, tím míň kvalitní vůně a laciná vůně se hodně prodraží, protože dlouho nevydrží a spotřeba je tedy mnohem větší. Nehledě na to, že kvalitní vůně je na člověku znát a konečná investice nakonec není ani tak hrozná.
Já si vzpomínám z pracovního procesu, jak mi kolega několikrát řekl: ty jsi právě jela výtahem, ty jsi právě byla u ředitele... Ptám se, jak to víš?
No zůstala tam po tobě tvoje krásná vůně.
Ježíš, voním moc?! Přehnala jsem to dnes?
Ne vůbec ne, zanecháváš jemnou stopu. 
A s difuzéry je to stejné. Vyplatí se trochu investovat a vyzkoušela jsem jich dříve docela hodně. 
Tady zůstanu asi u Avonu, prozatím. Je duben a naše přízemí domu je provoněné a cítíte to hned, sotva vejdete do domu. A vůně drží už víc než měsíc. Díky tyčinkám se vůně uvolňuje pozvolna.
A proto jsem se vlastně rozhodla dnes pro tuto recenzi, u difuzéru hodně dám na zkušenost. Kdo jste nezkoušeli a máte rádi vůně kolem sebe jemné a nevtíravé, tak tohle je správná volba.
Třeba také časem objevím eshop s kvalitní nabídkou aroma difuzérů. 
Mějte pohodový den.

5 komentářů:

  1. Taky nemám ráději krémy a těl.mléka bez vůně.
    Byla doba, kdy jsem u Avonu nakupovala a měla jsem některé produkty v oblibě . Ten difuzér mne zaujal, podívám se na stránky.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, já používám aromalampu a do ní olej Salus-Litsea cubeba, ten mi voní nejvíc.
    Na difuzér z Avonu se dívám, ale tuto vůni nyní nemají. Jen ve svíčce. Uvidím, zda ji příště zařadí. :o)
    My máme také otevřené téměř všechny dveře v domě, no tedy do pokojů, nemám ráda, když se zavírá.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, víš, že jsem doma difuzér nikdy neměla? Doma většinou pálím nějaké svíčky a v práci mám aromalampu, do které střídám vonné oleje.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, taky po sobě ráda zanechávám jemnou a příjemnou stopu...
    Difuzéry mám ráda, ještě víc asi naše Terka - nemusí se vracet domů a kontrolovat, jestli svíčku skutečně uhasila :o) Moc hezké má i Rituals.
    Přeji příjemný, voňavý den. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, taky jsem na difuzér v katalogu Avonu koukala, ale nekoupila. Mám ráda, když to doma příjemně voní, jemně. Hodně používám aromalampy. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.