neděle 10. dubna 2022

projekt na téma působení stresu...

Dnes na blog dávám článek o novém projektu Milli Janatkové, který vyšel včera Milli Janatková: Klid, prosím! (kanalem.com)
O Milli jsem už tady psala mnohokrát, znám ji osobně, byla jsem na několika jejích koncertech, mám doma díla, která malovala a koupila jsem si i CD. Asi většina z vás si na zpěvačku, výtvarnici, hudebnici, která zkrátka tvoří, hraje na nástroje a zpívá, možná vzpomene. Jsou tady články a rozhovory, které jsem ještě psala pro Deník a později pro náš magazín.
Právě vychází v rámci projektu CD Klid, prosím, který náhodně velmi zapadá do dnešní nelehké situace. Ale je to náhoda, protože Milli pracuje na projektu už několik let. 
Na úvod dávám fotku díla Milli, kterou jsem fotila na mělnických vánočních trzích, na další fotky se můžete podívat u článku. Vzhledem k tomu, že mi odešel počítač, už jsem tady psala, fotky mám jen na blogu a ne v notebooku.
Pod článkem najdete i píseň z nového alba.
Mějte pohodovou neděli. My dnes slavíme Loliny narozeniny a vypadá to, že se snad v Praze sejdeme všichni.


Milli Janatková: Klid, prosím!
Marta Dušková

Název projektu Klid, prosím! jako by byl výzvou pro dnešní dny a současnou situaci spojenou s válkou na Ukrajině, která se dotýká celého světa. Je to jen náhoda, protože Milli Janatková, mělnická rodačka na tomto multimediálním projektu pracuje již od podzimu roku 2014 a jen náhodou právě v těchto dnech tedy 22. dubna vychází jedinečné album s názvem Klid, prosím!, které se zdá být velmi aktuální a vlastně aktuální je.

Album je jedinečné tím, že jej vytvořila autorka sama včetně autorské hudby, textů a grafiky, ostatně podobně vznikala i předchozí alba Proměna a Hluboko. Projekt otevírá téma působení stresu a dalších destruktivních příčin na lidský organismus a možnosti řešení, a tím je téma aktuální v současné době možná víc než kdy jindy.

Album písní obsahuje písně věnované různým částem těla i psychiky – Zádová, Protiúzkostná, Dechová, Srdeční, Mozková aj. a doprovází jej nový vizuál založený na cyklu autorských grafik „milliatur“, které souvisí s každou skladbou. Součástí tohoto zdravotního projektu bude i autorčin Protiúzkostný deník a společný zdravotní výlet do přírody s dvanácti zastaveními a vedle toho vychází i videoklip.

„Tvořím audiovizuální projekt, který Vám přinese nové písně, grafiky a veřejné akce. Zvu Vás na výlet do poutavého příběhu těla a psychiky, který je cestou odvahy a naděje, obnovení účty, zdraví a zodpovědnosti“. Milli Janatková, Klid, prosím! (millijanatkova.com).

Křest alba Milli Janatkové Klid, prosím! se uskuteční ve Vršovickém divadle Mana v Praze 20. května v 19.30 hodin. Součástí křtu je i audiovizuální koncert, kde se Milli představí opět jako osobitá zpěvačka, kytaristka, bubenice a perkusistka.

Foto archiv Milli Janatková

7 komentářů:

  1. Marti, jen pozdravím a poděkuji za aktualitu / kulturní vložku. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, děkuji za pozvánku a přeji parádní oslavu!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se mí líbí obrázky od Milli.
    Hezký den, Marti

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, určitě to bude pěkné. Zdravím Tě. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Milli Janatková je políbená mnoha múzami. Krásný hlas. Hezké dny i tobě, Marti

    OdpovědětVymazat
  6. Marti především přeji Lole krásné narozeniny! Milli Janatkovou neznám, ale má překrásný hlas a píseň v klipu se mi opravdu líbí i ten doprovod bubnu. Je to opravdu příjemné na poslech. Nádherně nazpívané...škoda, že nerozumím textu.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Marti, paní Milli má moc krásný hlas , celé je to příjemné. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.