sobota 5. října 2024

s výhradami?!


Právě běží na ČT1 seriál Devadesátky. Neviděli jsme jej v roce 2022, tak jsme se rozhodli si jej nahrávat a pak až je čas, se kouknout. Zatím jsme viděli dvě epizody Poprava bodyguarda a Král diskoték a na další čtyři se rozhodně dodíváme. 
Tady nejde ani tak o kriminální případy, většinu si pamatujeme, ale spíš o přiblížení tehdejší doby a její atmosféry. Tehdy výrazně stoupla kriminalita, tenkrát bylo všechno možné a něco samozřejmě přežívá dodnes.
Myslela jsem si však, že seriál má přiblížit tehdejší historii především mladým lidem, protože historie už to je, i když v ní částečně pořád žijeme. Ale seriál je určen nám, kteří si tehdejší dobu dobře pamatujeme. V epizodách padají jména Mrázek, Běla, Jonák a další bez dalšího podrobného vysvětlení. Mně se jméno okamžitě spojí s konkrétním příběhem, ale mladí lidé jen těžko mohou pochopit a to mi přijde škoda.
Potlesk patří ovšem maskérům a kostymérům. Michal Novotný je své roli Ivana Jonáka je téměř zaměnitelný. Podoba i chování je neuvěřitelné.




Tak dnes jen malé televizní okénko.
Znáte tento seriál?
Mějte pohodový víkend.

středa 2. října 2024

ještě trochu barev




Možná poslední letošní barvy na naší zahradě. Kromě Sáry teda, ta nám vydrží. Ta její fotka je jako ukradená. Když viděla, že jdu ven s foťákem, hned běžela za mnou. Začala se mi motat pod nohama a něco mi říkala. Tak říkám, chceš taky vyfotit? Okamžitě si lehla na záda, ale byla to jen vteřina, takže jsem něco vyfotila, a pak už courala se mnou na zahradě, ale vždy jsem viděla jen zadek. Takže jen jedna rychlá momentka naší nejkrásnější květinky. Jo okno už kvete jen jedno, ostatní už odešly.
Tak dnes malá barevná procházka. 
Mějte pěkný den.