neděle 29. března 2015

dnes z jiného soudku


připraveno
hotovo
Doba, kdy bylo vaření moje hobby a opravdu mě bavilo a ráda jsem vymýšlela nové a kreativní gastronomické dobroty, odplula s odchodem posledního našeho dítěte. Byla jsem v této oblasti naprosto vyhořelá. Po letech krmení tří neustále hladových krků, pečení až třikrát denně, páč než se stačily všechny děti dostat k pekáči kynutých buchet, byl pryč, jsem zkrátka tuto zábavu odsunula na vedlejší kolej. Dle ostatních jsem dobrá kuchařka a moje svíčková prý nemá konkurenci, jen už to pro mě není žádný zážitek. Přesto jsem se dnes rozhodla, že se podělím o recept na úžasné kanadské řízky. Už jsem je dlouho nedělala a vzpomněla jsem si na ně v pátek Je to rychlá, a to je pro mě dnes priorita, a chutná záležitost. Hlavně rychlá, to je důležité. Svíčková, na které opravdu pracuji tři dny - nakládám, opekám, peču atd., přijde na řadu tak jednou za rok a to ještě při velkých rodinných sešlostech.

Takže tady je recept na kanadské řízky:
vepřové maso (nejlépe krkovička) nakrájíme na řízky a jemně naklepeme
osolíme, obalíme ve strouhance, jen ve strouhance
pekáč vymažeme celý máslem a do něj položíme řízky, okořeníme navrch saturejkou,
na každý řízek dáme větší kousek másla a na to položíme čtvrtku anebo půlku jablka ((záleží na velikosti jablka)
dáme péct do trouby na 200-220 stupňů asi dvě hodiny, zkrátka až maso i jablka hezky zhnědnou
podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou

Kombinace masa a pečeného jablka přináší opravdu zážitek. Takže dobrou chuť a napište mi, kdo jste vyzkoušeli.
Pečená jablka voní po celé kuchyni a v kombinaci se saturejkou ...


2 komentáře:

  1. Tedy to zní velice lákavě...krkovice je v mražáku a tak určitě vyzkouším.Děkuju za prima tip na dobrou pochoutku :o)
    Měj se krásně.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to moc dobré jídlo. Dělám jej víc než 20 let, ale teď jsem si na něj vzpomněla více než po roce a je to tak rychlý na přípravu a není mnoho nádobí, že jsem si říkala, že stojí za to ho poslat dál. Dej vědět, jak chutnalo. Hezké dny. Martina

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.