Dnes odpočinkové téma.
Toto skvělé jídlo vařím již snad třicet let a vlastně bych si ho ani nemusela dávat do svého virtuálního receptáře. Ale co kdybych zapomněla :-)?
Podobně vařím maso v kedlubnách a to už na blogu je. Nevím, které mi chutná víc, výborné jsou obě.
Na kostky nakrájené pěkné vepřové maso, stačí kousek, dám na cibulku zpěněnou na oleji s trochou másla, tady je máslo důležité, dává pokrmu její neopakovatelnou chuť.
Maso osolím, přidám kmín a zprudka opeču. Po té podleju horkou vodou a dusím do poloměkka.
Maso osolím, přidám kmín a zprudka opeču. Po té podleju horkou vodou a dusím do poloměkka.
Přidám nastrouhanou mrkev, hodně mrkve, tak šest opravdu velkých, na větším kruhadle na nudličky (kedlubny strouhám na kolečka - je tak chutnější a nepřipomíná kedlubnové zelí), přidám k masu, přisolím a přidám kmín, podleju vodou a dusím.
Až je mrkev měkká, vydusím přebytečnou vodu a přidám nakonec větší kus másla. Rozhodně ničím nezahušťuji.
Je to jednoduché a velmi chutné jídlo a jako příloha se hodí vařené brambory.
My máme moc rádi brambory vařené ve slupce, mají lepší chuť.
Přeji dobré chutnání! Vepřové v mrkvi máme taky moc rádi. Už jsme ho neměli dlouho, diky za připomenutí :)
OdpovědětVymazatPěkný večer, Petra
Petro, já si taky musím někdy jídla připomínat :-) Hezký víkend.
VymazatTak tohle není recept pro mne ;-). Vepřové raději pečené a mrkev syrovou :-D. Tak tčeba se zas instpiruji někdy příště
OdpovědětVymazatStáni, já teď dost vařím klasiku jako vepřové po zahradnicku s knedlíkem atd. a klasiku sem nedávám, tak třeba příště se trefím do tvé chuti :-) Měj pěkný víkend.
VymazatMám ráda,mlaskačka. / technická...oprav si nadpis /
OdpovědětVymazatKrásný víkend přeji.
Ježíš, díky, já si toho vůbec nevšimla :-) Já to teď tak mám, přehazuju písmenka. Už jsem opravila. Blondýnko, i tobě klidný a pohodový víkend.
VymazatVepřové kostky v mrkvi - miluje celá rodina. Super jídlo, zrovna tak sušené uzené maso s lepenicí, plněné bramborové knedlíky s cibulkou a zelným salátem. Slintám a zdravím. Iwka
OdpovědětVymazatOmlouvám se za sušené uzené - dušené. Nevzala jsem si brýle. Iwka
VymazatIwko, my uzené moc nejíme, tak jednou ročně a tohle jídlo neznám. Napiš recept. Díky. Hezký víkend.
VymazatTaky dělám vepřové v mrkvi. Mrkev nestrouhám, ale nakrájím. A pokud mám čerstvou petrželku, tak nakonec přidám.
OdpovědětVymazatMěj se hezky!
Hanka
Hani, díky a hezký víkend.
VymazatMarti, vepřové (na kostičky) dělám s mrkví, cibulí a s bramborem (na kolečka), vše dám na plech, a zaliju šlehačkou. To je také dobrota, ale Tvé vepřové bych si dala hned.
OdpovědětVymazatPřeji krásný víkend. D.
Dáši, taky dělám maso na šlehačce, ale ne s mrkví. Můj muž tohle moc nemusím, tak by asi nepřešil ani tvůj recept. Ale já jo :-) Měj pohodový a klidný víkend.
VymazatBravcove s mrkvou vobec nerobim... a to mame mrkvu velmi radi... takze... toto urcite pre nas dvoch uvarim ... Malo maska, vela mrkvy ... to mi bude chutit... :) L.
OdpovědětVymazatLaury, to jsem ráda a bude ti to chutit určitě :-) Měj hezký víkend.
VymazatMarti, tak tohle jídlo mám u nás vždycky úspěch, manžel ho přímo miluje!
OdpovědětVymazatMěj hezký den, Helena
Helenko, u nás ho máme také všichni rádi a děti ho i jako malé milovaly.
Vymazat